Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió
Català

Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió

Una experiència profunda de sanació i d’assoliment d’objectius futurs

Què és una visualització?

La visualització és un recurs terapèutic que s’utilitza en un procés de creixement i sanació personal, i que fem servir en els nostres guiatges tan individuals com col·lectius. Es tracta d’un relat que fa el guia i acompanyant psiconaturalista en el qual transporta a l’explorador a viure una experiència mitjançant la imaginació de qualsevol situació que pugui donar-se a la vida.

Quan s’utilitza una visualització?

Tradicionalment, i sobretot en coaching i pnl s’ha usat per tractar i eliminar pors o/i fòbies, com un estímul per transportar la persona a l’estat no desitjat i des d’aquest punt tractar-lo, o pel contrari anar a un estat desitjat futur, depenen del que es vulgui aconseguir, i d’aquesta reviure internament però sobretot espiritualment la situació a sanar o superar del passat, o d’objectius per assolir del futur.

Resumidament, les visualitzacions s’utilitzen per: Assolir objectius, sanar un trauma personal; superar una por o fòbia; desbloquejar o canviar creences limitants; i en general per millorar el desenvolupament personal.

Depenen de quin objectiu o necessitat cobreix la visualització canviarem la metodologia sobre com fer-la.

Pautes per realitzar una bona visualització creativa

La visualització creativa és aquella que ens ajuda sobretot a crear nous objectius en el temps a mitjà i llarg termini, tal com desitgem. A continuació es mostren una sèrie de passos a seguir per poder dur a terme la visualització creativa amb èxit.

  1. Tenir uns objectius clars: En primer lloc és imprescindible saber el que volem aconseguir. Tenir clars els nostres objectius és essencial per poder centrar-se en ells. A més, un requisit clau és que aquests siguin realistes i assenyats perquè puguem assumir-los en el moment present.
  2. Generar les imatges mentals. Una vegada que tenim clar el que volem aconseguir, donem pas a la generació mental d’aquestes imatges. Utilitzant processos de memòria i imaginació hem de recrear mentalment aquestes situacions o posar en evidència què volem aconseguir. És important utilitzar tots els nostres sentits a disposar de la vivència de la visualització i ser el més concret possible per extreure la seva essència a nivell visual, olfactiu, auditiu, cinestèsic…
  3. Mantenir la visualització creativa. Això significa preservar i mantenir intencionadament aquestes imatges en el temps. Per fer-ho podem instal·lar-nos en un lloc tranquil sense distraccions, respirem profundament i reproduïm mentalment aquestes imatges. És aconsellable realitzar aquesta pràctica almenys dues vegades al dia durant aproximadament 10-15 minuts. Crear una rutina és essencial perquè aquestes imatges no decaiguin o es degenerin amb el temps, i d’aquesta manera preservar dins nostre la seva finalitat, essència i propòsit pel qual es va realitzar.
  4. Inspeccionar les imatges. Durant aquesta fase, hem d’inspeccionar la imatge mental una vegada que l’hem creat i mantingut durant un temps. Cal explorar-lo amb cura i assegurar-se que és com volem, analitzant el color per lligar-lo amb la nostra part visual, o la música per lligar-lo amb la nostra part auditiva. A més de percebre quins sentiments i emocions genera i assegurar-se que són positius per lligar-lo amb la nostra part cinestèsica.
  5. Transformar les imatges. Durant aquesta fase, hem d’inspeccionar la imatge mental una vegada que l’hem creat i mantingut durant un temps. Cal explorar-lo amb cura i assegurar-se que és com volem, analitzant el color per lligar-lo amb la nostra part visual, o la música per lligar-lo amb la nostra part auditiva. A més de percebre quins sentiments i emocions genera i assegurar-se que són positius per lligar-lo amb la nostra part cinestèsica.

També va molt bé dibuixar la visualització per gravar-la al nostre conscient en finalitzar la visualització i assolir amb més força els objectius d’una visualització creativa a llarg termini.

Consells per realitzar una visualització creativa

A més dels passos a seguir per a la visualització creativa d’imatges mentals que reflecteixen els nostres objectius, hi ha una sèrie de recomanacions perquè aquesta tècnica es dugui a terme de manera efectiva.
En primer lloc, hem de desenvolupar la nostra obertura de la ment. Tenir una ment oberta és essencial per adaptar-nos i gestionar els canvis que ens envolten. Així com poder identificar les oportunitats que se’ns presenten a la vida. A més, és vital mantenir una actitud positiva cap a les nostres imatges mentals. Mitjançant l’ús de pensaments i paraules positives podem combatre els nostres dubtes i pensaments limitants. Finalment, com amb tot el que ens vam posar a fer, hem de ser constants i creure en nosaltres mateixos. Si deixes d’intentar-ho de bo a primer, probablement mai ho aconseguirem.

On utilitzem les visualitzacions des d’Ànima de Natura?

En fer les experiències al mig de la natura, aquestes visualitzacions es realitzen amb relació al medi on som i en aquest medi, i amb relació a l’objectiu o necessitat terapèutica de l’explorador o grup d’exploradors, fet que fa que prenguin més sentit, i ajudin a l’explorador a connectar espiritualment amb ell/ella mateix/a. Ara, des d’Ànima de Natura realitzem visualitzacions en la mateixa línia que tradicionalment s’usen aquestes en altres àmbits terapèutics però relacionades amb la natura i aprenent a la vegada d’aquesta com a mare i mestra. 

Properament trobaràs exemples de visualitzacions que realitzem des d’Ànima de Natura en la nostra mateixa pàgina.

Hola, et podem ajudar?