Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

II Edició del Festival de Curtmetratges sobre Medi Ambient i Sostenibilitat

Participació activa d’iniciatives del territori de Les Guilleries, Osona Turisme i el Monseny, com el II Festival de Curtmetratges sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.

Des d’Ànima de Natura hem participat en la iniciativa al Festival de Curtmetratges sobre Medi Ambient i Sostenibilitat que es va organitzar el passat cap de setmana a Viladrau

En el marc de les activitats d’estiu que es programen any rere any a Viladrau, enguany l’Espai Montseny ha celebrat la segona Edició d’un Festival de Curtmetratges sobre medi ambient i sostenibilitat que va néixer amb la idea de difondre produccions audiovisuals destinades a fomentar la denuncia, el debat i la consciència sobre la crisi ambiental que afecta tant a escala mundial com en el nostre entorn més proper. Aquesta s’ha organitzat el passat cap de setmana, del 16 al 18 de juliol que ha tingut lloc a Viladrau, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, i que pertany a Les Guilleries, que posen sobre la taula diversos aspectes i problemes derivats de la crisi ambiental que estem vivint.. 

Les projeccions dels curtmetratges van tenir lloc el divendres dia 16 a les 20h (primera part) i dissabte dia 17 a les 22h (segona part). Aquest any, el certamen ha comptat amb la inscripció de 77 obres d’àmbit internacional, de les quals se n’han seleccionat un total de 16 que van projectar durant aquestes dues projeccions i que van optar al Premi Diputació de Girona, amb una recompensa de 1000€ per a la millor obra.

El curtmetratge guanyador de la segona edició del “Festival de Curtmetratges sobre Medi Ambient i Sostenibilitat – Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny”, que ha sigut guardonat amb el Premi Diputació de Girona valorat en 1.000€, ha estat:

  •  Migrants, de Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte i Zoé Devise. Per una gran qualitat tècnica, i una temàtica i una història que manifesten la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

A més a més, el jurat del Festival ha valorat com a finalistes les obres següents:

  • A nascente mora aqui, de Gabriela Oliveira. Per una història que posa de relleu la denúncia, la lluita veïnal i la complicitat per preservar un espai natural.
  • Mara, el viaje de la elefanta, de Luciano Nacci. Per l’empatia que aconsegueix transmetre l’obra, i per donar a conèixer la història injusta i el patiment d’un animal.

El final de cada una de les jornades el públic podia participar en la votació d’un Curtmetratge dels projectats, que tindria un reconeixement com a Premi del Públic. El Festival ha entregat també un premi del públic que van votar en finalitzar les dues sessions anteriorment esmentades. Les persones assistents a les projeccions han valorat com a millor obra el curtmetratge España contra el átomo, de Sergio Cabezudo i Raúl de Isidro.

La cloenda del Festival es va produir el diumenge a les 12h., amb l’entrega de premis dels anteriors curtmetratges guanyadors. Els participants en el certamen final van poder gaudir de la projeccions de les obres guanyadors com a cloenda del Festival. 

En la línia de les temàtiques del Festival i d’Ànima de Natura, destaquem entre les obres projectades el Curtmetratge The Polar Silence que ens va connectar amb el silenci, amb la vida pausada i en contacte amb la Mare Natura a partir de la vida completament salvatge d’una parella a Finlàndia, un curtmetratge molt recomanable. El podreu trobar en aquest enllaç. Un curtmetratge que ens recorda la nostra línia d’experiències de Banys de Natura, i les formacions entorn l’aprenenatge de la Natura com a mentora . La resta d’obres han girat entorn a fer una denúncia clara respecte a valors i solidaris envers com ens estem actuant en la nostra societat en l’actualitat com els Migrants climàtics o la gestió dels residus, l’imporància dl sector primari i de proximitat, problemàtiques que ens posen en evidència que si no actuem individualment a través dels petits canvis, i ràpid el temps que ens queda a la Terra com a espècie humana és limitat. El curmetratge Flight To Earth ens ho posa clarament en evidència.

Aquest any com a novetat, hi havia organitzat el dissabte dia 17 a les 19.30h, els restaurants de Viladrau Agora Viladrau, Can Berri i del Xalet Coromina, un tastet de  “Tapes de cine”, a l’exterior de l’Espai Montseny, amb la idea de poder degustar petits plats elaborats amb productes de proximitat a un preu molt econòmic. Fruit de les recents mesures de restriccio imposades per l’augment de casos de covid19 a Catalunya, s’ha hagut d’anul.lar aquest proposta innovadora i del territori, amb l’esperança que es reemprengui en futures edicions. Totes les activitats del festival van complir amb les mesures sanitàries vigents per la prevenció dels contagis de COVID-19.

Tot el festival es va organitzar a l’Espai Montseny, l’oficina de turisme de Viladrau, i punt d’informació del Parc Natural del Montseny, qui organitzen activitats per diferents tipus de públics, al voltant de les temàtiques de la Natura, la Sostenibilitat o el Turisme de proximitat, espai molt recomanat si ets un nou visitant a Viladrau. 

Podeu consultar més curtmetratges, entre els quals trobareu alguns dels 16 finalistes, en aquest enllaç buscant per les temàtiques de Medi Ambient, Sostenibilitat, Conscienciació o Naturalesa. 

Des d’Ànima de Natura apostem per iniciatives de qualitat i de projecció internacional com aquesta, tant pels mateixos ciutadants del poble de Viladrau com pels visitants del territori que poden gaudir d’una sessió de cinema crític i que afavoreix la conscienciació amb la Natura com aquest.  Des d’Ànima de Natura volem felicitar a l’Ajuntament de Viladrau i l’Espai Montseny com a organitzadors d’aquesta bonica iniciativa, i animar-vos a seguir en futures edicions i altres iniciatives semblants que es puguin acollir.

 

 

Hola, et podem ajudar?