Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Recomanacions literàries per aquest Sant Jordi

Recomanacions literàries per aquest Sant Jordi

Novetats

 

Ja portem forces anys, que la bibliografia entorn de la natura, l’espiritualitat, la salut i el benestar, temes troncals d’Ànima de Natura, és abundant, i més quan s’apropa Sant Jordi. A continuació us fem algunes recomanacions literàries per aquest Sant Jordi dels llibres d’actualitat entorn d’aquestes temàtiques:

 • Els textos essencials de Walden o la vida als boscos. Henry David Thoreau.

  Una crítica al món occidental encara vigent avui dia. Un clàssic on Henry David Thoreau (1817-1862) plasma la necessitat de viure en harmonia amb la natura. Gabi Martínez ha fet la selecció de textos d’aquest llibre i, amb les il·lustracions d’Ignasi Blanch, el lector hi trobarà l’essència filosòfica d’una de les obres cabdals de la literatura americana del segle XIX.

 • Els arbres de l’orgull. G.K. Chesterton.

  Uns arbres exòtics portats de l’Àfrica creixen a la punta de Cornualla, dins les terres de la família Vane. El seu aspecte fantasmagòric atemoreix els habitants de la regió, alhora que uns misteriosos personatges es reuneixen a casa de la família. Tot està a punt perquè es desencadeni el que no se sap si és un relat policíac, una història fantàstica, una disquisició filosòfica o totes tres coses alhora.

 • Banys de bosc. Josep Gordi.

  Aquest llibre és una invitació a passejar pel bosc amb tranquil·litat i silenci i, així, respirar totes les essències beneficioses per al nostre cos que hi ha a l’atmosfera d’un bosc. Està comprovat, científicament, que el bany de bosc pot millorar el nostre sistema immunològic, baixar el ritme cardíac, relaxar-nos… Ara bé, per aconseguir tots els beneficis de la passejada forestal cal que posem en joc no només el nostre cos, sinó també el nostre cor i, fins i tot, la nostra ànima. En aquest llibre hi ha boscos del Pirineu, del Pre-Pirineu, del sistema Transversal, del Litoral, de la Serralada Litoral i de la Prelitoral. Dins de cada proposta de bany, l’autor hi ha afegit referències literàries i textos de divulgació científica.

 • El comportament dels ocells. Wenfei Tong.

  Els ocells són criatures intel·ligents i sociables que mostren un ampli ventall de comportaments. Esbrinarem com busquen menjar, a partir de tècniques d’alimentació, mitjans i furts. Aprendrem coses sobre els rituals de festeig a través del sistema de preferències, rivalitat, galanteig i emparellament; els conflictes familiars que sorgeixen entre pares, cries i germans; i les tensions i tibantors de la niuada, com ara la defensa territorial, el nepotisme i el sabotatge de relacions. Veurem com responen els ocells a les amenaces i els perills (mitjançant pràctiques tan insòlites com remors, piuladisses d’alarma concretes, estratagemes de distracció i disseny de nius contra els depredadors). També interpretarem com els ocells modifiquen determinats comportaments (neteja, migració, criança i arrauliment) segons el clima. 

 • La vida secreta dels animals. Peter Wohlleben.

  Afectuós com un esquirol, fidel com un corb, empàtic com un ratolí de bosc, trist com una cérvola… Poden sentir aquestes emocions els animals? No està reservada als humans una vida afectiva amb tants de matisos? Sobre la base de les troballes científiques més recents, però també d’observacions i vivències personals, el gestor forestal Peter Wohlleben explora a fons un món gairebé ignot: els comportaments complexos dels animals salvatges i de granja, així com la seva vida emocional i conscient. 

 • Petit tractat sobre la immensitat del món. Sylvain Tesson.

  Per alentir el pas del temps, Sylvain Tesson recorre el món a peu, a cavall, en  bicicleta o en canoa. A les estepes d’Àsia Central, al Tibet, als forts francesos o a  París, camina, cavalca i s’enfila a tot arreu on pot amb les mans nues. Per abraçar  millor la terra, passa una nit al cim de Notre-Dame de París, fa bivac dalt d’un arbre  o sota un pont, construeix cabanes. Aquest amant dels relleus persegueix la bellesa  i allò que el captiva i l’encisa. La nostra societat hiperconnectada, demana un nou nomadisme, un passeig joiós  per la terra. Aquest llibre és una afirmació  precisa de desobediència naturalista, una filosofia de butxaca, un conte romàntic  contra l’ordre establert. 

 • Caminar la vida. David Le Breton

  ofereix en aquest assaig un nou i ampli compendi de llegats filosòfics i literaris, des de Basho a Thoreau o Peter Matthiessen, que evoquen i expliquen, en un llenguatge límpid i directe, el significat i les virtuts terapèutiques del caminar en un món regit cada cop més per la tecnologia, el sedentarisme i la immobilització. Trencar amb una vida rutinària en excés, retrobar el món a través del cos i del contacte amb la natura, sorprendre’ns amb petits o grans descobriments, o simplement suspendre les preocupacions de la vida quotidiana durant unes hores, són alguns dels beneficis que ens concedeix una pràctica tan antiga com a accessible.

 • Así habla la tierra. Jordi Pigem.

  No estem sols. La realitat és una simfonia composta de múltiples experiències. Cada manera de ser és una manera de sentir. Sabem que, a més dels éssers humans, altres éssers incomptables tenen capacitat d’experiència. Però tendim a ignorar-ho en un món fascinat per la tecnologia i les abstraccions i sotmès a múltiples pressions. En un exercici d’ecosofia (escolta la saviesa de la Terra), l’autor transcriu les seves intuïcions sobre allò que la Terra percep i sent, en un recorregut a través de la diversitat dels seus ecosistemes i experiències

 • El Gran Llibre de la Mare Terra. Yuval Zommer.

  Una forma de celebrar les meravelloses connexions entre nosaltres els humans i la Natura. Perquè tots som part de la Natura o Mare Terra, i la Natura és part de tots. Sabies que les llúdrigues s’agafen de la mà com nosaltres? O que els bernats ermitans tenen casa? I que les papallones tenen una hora d’anar a dormir?

 • Gaia, diosa de la Tierra. Isabel Greenberg.

  Descobriu amb aquest còmic la història de Gaia, la deessa grega que va crear la Terra i l’univers. Va oferir la seva creació com a regal als animals i als humans, i els va observar convertir-la a casa seva. Però també va crear una força incontrolable… l’ambició dels déus. Es van desfermar les tempestes, es van propagar focs, i la Terra va patir. Gaia va suplicar als déus que paressin, però no la van escoltar… No obstant això, Gaia mai no es va rendir en la seva lluita per un món millor. Aquesta és la seva història.

 • En busca del arbol Madre. Suzanne Simard.

  A la recerca de la Mare arbre és també un relat personal en què l’autora ens explica la seva vida al món fuster de les selves tropicals de la Colúmbia Britànica, com va passar la seva infància catalogant els arbres del bosc, va arribar a estimar-los i respectar-los, i va acabar embarcant-se en un viatge de lluita i descobriment. Aquesta és una història d’amor i pèrdua, observació i canvi, risc i recompensa, en què Simard ens descobreix que la investigació científica va molt més enllà de les dades i la tecnologia. En aquest llibre, Simard ens explica qui som i el nostre lloc al món. A través del descobriment de les Mares arbre, que nodreixen el bosc tan profundament com ho fan les famílies i les societats humanes, comprendrem també com aquests els llaços permeten tota la nostra supervivència.

Us ha inspirat algun d’aquests llibres? Us agradaria regalar-vos o regalar algun d’aquest? 

En qualsevol cas, us animem a compartir el llibre entorn de la Natura, l’espiritualitat o la salut etiquetant-nos a @animadenatura en les vostres xarxes socials. En conclusió, esperem que us hagin agradat les recomanacions literàries per aquest Sant Jordi d’Ànima de Natura.

Hola, et podem ajudar?