Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Hiberna amb nosaltres

Hiberna amb Nosaltres és una campanya de petites accions que es poden fer des de casa que vam realitzar durant el gener i febrer de 2021 amb la intenció de (re) connectar més amb la naturalesa.

Fruit de la situació de confinament pel COVID19, la nostra societat es veu per enèsima vegada en un moment de pausa forçada en ple hivern. En aquest moment d’incertesa permanent, creem un conjunt de propostes de bona pràctica en relació amb la reconnexió amb la natura i treball interior.

Ànima de Natura té en compte la persona com a element principal, la seva salut i benestar vist com a part de la natura. Per això, aquesta campanya va dirigida a totes i cada una de vosaltres perquè pugueu tornar a agafar forces davant la situació actual, connectant-nos i ompliu-nos d’energia, per créixer per dins i així millorar aspectes del nostre creixement personal.

La pandèmia ens ha allunyat de la mare naturalesa, fent-nos sentir lluny d’ella i de tot el que ens envolta. Com a animals, l’hivern és un moment de quietud, de trobar les pròpies arrels i cuidar-les, de sanació i procés interior, que ens convida al recolliment, a la calma, a la tranquil.litat i a la introspecció. Com a éssers naturals, necessitem a la naturalesa per viure i per seguir el nostre dia a dia, com a font d’energia i imprescindible en tots els aspectes. 

Per aquest motiu, des d’@animadenatura hem creat aquesta campanya de reconnexió anomenada “Hiberna amb Nosaltres, deixa petjada des de casa” per apropar-te a la natura i que puguis tornar a sentir i sobretot a gaudir de tots aquells estímuls que la mare naturalesa ens proporciona, i a la vegada, des de casa.

A continuació us mostrem un conjunt de 30 propostes, cada una amb 1 acció concreta a realitzar des de casa o al teu entorn més proper relacionades amb la natura. Us proposem una proposta o acció cada 1 o 2 dies per tal que tingueu temps per realitzar-les dia a dia…

A part de l’acció us convidem a trobar un moment del dia per escriure entre 1 i 3 aspectes positius del dia, una d’elles ha d’estar relacionada amb la natura, i entre 1 i 3 accions  positives del teu dia, una d’elles relacionada amb la natura o l’humanitat. D’aquesta manera ens coneixem més a nosaltres i al nostre entorn.

Si fas les accions proposades, et convidem a mostrar-nos el teu procés, valoracions, sensacions, experiències, aprenentatges i fer-nos-ho saber mitjançant comentaris als posts, correus electrònics directes, missatges directes a instagram, etiqueta-nos als posts i a les teves stories amb el hashtag #hibernaambanima i @animadenatura.

També ens oferim a acompanyar-te en aquests moments difícils, fruit del teu moment vital pel que estiguis transitant, de la pandèmia o de l’hivern. Estem aquí, som amb tu.

Sumari

Clica damunt del dia que t'interessi per dirigir-te directe a la proposta diària. Informació actualitzada dia a dia, segons les xarxes socials.

1

Diari de natura!

 

Avui comença la campanya Hiberna amb Nosaltres i, amb ella, la primera acció.

Per començar, volem que agafeu una llibreta ben especial i la guardeu amb vosaltres durant tot aquest recorregut, serà el vostre diari de la natura que sou i que us envolta, on anotareu tot allò que sentiu, reflexioneu i necessiteu per seguir creixent. Una llibreta i un espai amb el que et puguis sentir-te còmode, on les teves paraules puguin fluir…

Tant si sou d’un bloc de notes físic, si utilitzeu retalls de paper o utilitzeu recursos digitals per dur a terme aquestes activitats, el primer dia tracta de preparar el vostre diari de naturalesa, i concretament de biomimètica i de respondre a les primeres preguntes reflexives.

A la portada, escriviu el vostre:

  • Nom
  • Sobrenom
  • El vostre animal preferit (incloent un esbós o dibuix personal si voleu)
  • El vostre ecosistema / bioma on viviu

Per a la primera pàgina i cada dia, us recomaneu que poseu la data, l’hora i la ubicació des d’on escriviu. Pel primer dia respon a les següents preguntes:

  • Si poguessis tenir algun superpoder de super heroi al món, quin seria?
  • Què esperes d’aquest recorregut, què t’agradaria treballar-te o on vols arribar amb aquesta proposta d’ “Hiverna amb nosaltres”…

A mesura que anem passant cada dia, us animem a que ens envieu una imatge de la vostra entrada de diari a Facebook, Instagram o Twitter mitjançant #Hibernaambànima o envieu-nos un correu electrònic a animadenatura@animadenatura.com.

El camí cap a la reconnexió ja ha començat!

 

Comencem amb els 5 sentits…

Els cinc sentits (vista, oïda, tacte, gust, olfacte), juntament amb el cervell i el sistema nerviós, treballen junts per recopilar informació sobre el món que ens envolta. Aquests sentits ens ofereixen als humans una manera d’interactuar amb el nostre entorn. Tot i que els llibres i els recursos que us oferim des d’aquí contenen una informació increïble, no hi ha substitut que experimentar la natura amb els vostres propis sentits directament a través de les següents accions:

2

Vista

 

Identifiqueu un punt fix en l’horitzó dels vostres ulls i sentiu-vos còmodes. Preneu-vos un moment per canalitzar els vostres sentits. Instal·leu-vos en una posició còmoda i passeu 15-20 minuts només observant l’entorn que us envolta. 

Atura’t, observa i sent. El moment de les branques amb el vent. El vent empenyent els núvols, les últimes fulles que no van voler desprendre’s durant la tardor i ho estan fent en aquest precís instant. 🌬

Elimina els pensaments, i gaudeix conscientment d’allò que està passant al teu voltant. Mira-ho i mira’t. Què sents?

Proveu de diagnosticar el que veieu, el grau de proximitat o de distància que ho veieu de vosaltres. Com serien aquests sons com a forma? Reviseu la vostra experiència.

Després aneu a un altre lloc…. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has vist i sobretot què has sentit mentre posaves consciència en el que veies! Fes notes d’observació i / o esbossos al vostre diàri de natura si voleu.

3

Oïda

 

Busca un espai tranquil, on no hi hagi contaminació acústica i tanca ulls. Què sents? Quins sons sents a prop i a lluny? Què pots escoltar? 🎵 

Segurament seràs capaç de sentir sons de la natura i dels animals que hi habiten, que normalment no eres capaç de sentir. ✨

Proveu de diagnosticar els sons que us envolten, i el grau de proximitat o de distància que ho sentiu de vosaltres. Com serien aquests sons com a forma? Revisa la teva experiència.

Després aneu a un altre lloc…. Què us expliquen els nous sons ara en el vostre nou entorn? Quins organismes sentiu? Com interactuen amb el seu entorn? I amb vosaltres quan us hi apropeu?

Anota-ho al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat que has escoltat i sentit a l’ànima posant plena atenció, i fes un comentari aquí sota… 

Després aneu a un altre lloc…. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has vist i sobretot què has sentit mentre posaves consciència en el que veies! Fes notes d’observació i / o esbossos al vostre diàri de natura si voleu.

4

Tacte

 

Busca algun element de la natura que tinguis per casa o a prop i toca’l. Fes-ho conscientment, descobrint totes les seves textures, els seus relleus i aquelles parts més planes. Què sents? Què sents amb el teu tacte o què et toca? Què has après?

Proveu de diagnosticar i descriure com és exactament el seu relleu, textura, color… que t’envolta i les teves sensacions en tocar-ho, si el tacte és proper o distant. Quina forma té sense mirar-lo? Revisa la teva experiència.

Després aneu a un altre lloc, canvieu d’espai i/i d’objecte. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has sentit dins teu tocant aquests elements de la natura!

5

Gust

 

Escull una de les fruites de temporada i de proximitat, nosaltres us deixem alguns exemples: llimona, mandarina, poma, taronja, pera,…. 

Ara tasta-la, i no facis res més al mateix temps, concentrat en el seu gust, amb el recorregut que et fa des de la boca fins l’estómac. Hi ha un gust particular a la boca? Eres conscient fins a dia d’avui de tot el que has sentit aquesta vegada? 

Després cavieu de fruita de temporada…  Com us sentiu? Notes el canvi? Quin t’agrada més? Trobes a faltar el gust anterior? 

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat les sensacions del gust que té, i què t’ha aportat menjar-te-la amb plena consciència!

6

Olfacte

 

Fes una passejada per una de les zones verdes més pròximes al teu niu i apropa’t a les diferents espècies vegetals que hi habiten. Deixa’t portar per les olors d’aquestes i descobreix quins t’agraden més i quines menys… Quines olors hi ha a l’aire? Et recorden a alguna cosa? Què t’aporten?

Després aneu a un altre lloc, canvieu d’espai radicalment. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

L’olfacte és un dels sentits més poderosos del nostre cos, que ens alerta, no ens enganya, i que tenim molt poc entrenat al món occidental, que hem perdut la connexió en bona part amb ell. Recuperat aquesta connexió, agafar consciència sobre aquest sentit ens donarà una informació molt valuosa al nostre dia a dia sobre nosaltres mateixos, i com ens comportem respecte el nostre entorn, i sobre el nostre entorn, i com aquest es comporta respecte a nosaltres. 

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat, descrivint aquestes olors inèdites o sorprenents quan hi has posat consciència!

7

Racons de natura

 

A vegades portem vivint en un mateix espai durant molt de temps però tot i així no som conscients de tot allò que tenim al nostre voltant. 🌿

Avui us proposem que observeu la vostre llar, de dins cap en fora i/o de fora cap endins i trobeu aquells espais on la natura creix i viu en tests, parets, esquerdes i teulades.  🌱

Mira-ho amb atenció, com si ho miressis per primer cop a la vida, o ho estiguessis controlant tots els dies . De ben segur, veuràs natura que mai havies contemplat, o aquella de la que ja en sabies de la seva presència, li trobaràs fulles, flors noves 🌸 o noves formes, o la valoraràs diferent, oi?

…Què has observat? Què t’ha sorprès de l’exterior? I del teu interior? Com ho valores? Has pres consciència de quelcom important? Alguna reflexió? 

Anota-ho al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat, descrivint què has vist o reflexionat al respecte, també et convidem a fer dibuixos o algun esbós que descrigui la teva experiència.

Realitzar un dibuix o esbós ens ajuda a copsar millor les nostres emocions, sensacions o experiències, en observar-lo posteriorment. Tenen molta potència emocional, i ajuden enclar introspectivament l’experiència viscuda. 

8

Medita entre el silenci

 

Per sort per molts, i a causa del toc de queda, les nits s’han tornat més silencioses que mai. És per això, que per meditar no fa falta escapar de la ciutat o el poble on visquis i perdre’s entre la natura. 🏞

Us convidem a trobar un espai còmode a casa o a la terrassa / jardí i a meditar, tancar els ulls i estar com a mínim 10 minuts en silenci, buscant la pau i el silenci interior en  tranquil.litat ✨

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat descrivint la teva experiència meditant!

En aquest article del nostre blog podràs trobar més informació sobre la meditació.

9

Racó de natura

 

Som conscients que no tots i totes podem gaudir d’espais naturals a prop de casa. Per això hem pensat que és una bona idea el fet de apropar-nos la natura dels nostres espais.🏞

“La naturaleza es la clave de nuestra satisfacción estética, intelectual, cognitiva y espiritual”. Edward O.Wilson. 

Una planta, una flor o diferents elements naturals poden ser la clau per fer-te sentir més aprop de la natura.🌲 És una acció ben senzilla i que et pot omplir d’energia. ☘

Anota al teu diari de natura les teves sensacions que t’ha aportat aquest apropament un cop ho hagis realitzat.

10

Coneixement biològic

 

Hi ha alguna espècie animal o vegetal per la que sents curiositat? Hi ha elements de la natura dels que t’agradaria saber-ne més coses? Avui ha arribat el dia!😏

Et proposem que busquis informació sobre alguna espècie o ecosistema de la natura que et desperti curiositat i que ho anotis en el teu diari de natura. Pots dibuixar la planta, pots redactar una gran descripció o simplement escriure paraules clau.🖋📕

T’animes a aprendre de la nostre mare i savia naturalesa? 🌱

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has escollit, per quina raó, quin valor t’aporta aquesta espècie i ecosistema,i les reflexions que t’hagi aportat realitzar aquest exercici. 

11

Bomba de llavors

 

Des de ja fa un temps que som conscients que vivim en un estat d’alarma. No només per la pandemia, sinó també per l’emergència climàtica que estem vivint. 

Per això és important aturar tot allò que fa que el nostre planeta es desgasti i buscar alternatives més sostenibles.

Avui us proposem tornar a omplir espais de natura. I com ho farem? Doncs agafarem llavors i les barrajarema amb fang tot fent-ne una vola. Farem, el que se’n diu, una “bomba de llavors”. Aquesta, la plantarem en algun lloc amb terra, sigui un test, al jardi, l’hort o al bosc. Així, contribuirem en el naixement de noves plantes i podrem observar-ne el creixement.

Anota-ho al teu diari de natura un cop ho hagis fet. Escriu com t’has sentit. Si has anat a plantar la bomba en un espai obert com ara un bosc, pots fins i tot dibuixar un mapa de la localització, per estar al cas de l’evolució de la planta. 

Consulta l’article del nostre blog “Com fer bombes de mescla de llavors?” per més informació. 

12

Connectivitat amb la natura

 

🖋Escriu en el teu diari de natura les respostes a les preguntes següents:

➡Et consideres part de la natura o separat de la natura? [SÍ, NO o les DUES]🙄

➡Enumera 5-7 paraules que et vinguin al cap quan penses en un entorn natural.🌿

➡Enumera 5-7 paraules que et vinguin al cap quan penses en un entorn no natural.💻

➡Després d’aquest brainstorming de conceptes, amplia la teva resposta a la primera pregunta. Per què et sents així? Reflexiona.🤔

Anota-ho al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat. Connecta amb la Natura que ets i t’envolta!

13

Les formes de la Natura

 

Alça al cap. Mira el cel i observa els núvols. De ben segur que hi trobaràs alguna forma que et recorda alguna cosa.☁ Mira entre els arbres, en diferents perspectives. Què hi veus? 👀

Aquesta pràctica et permetrà desconectar la ment i practicar la contemplació, al mateix temps que gaudeixes jugant i imaginant amb la natura!🤔🌳

Anota-ho al teu diari de natura quines formes has trobat i què has après un cop ho hagis realitzat.

14

Paleta de colors

 

El pas  de les estacions, ha inspirat als artistes des de principis de la humanitat fins el s.XXI.  El dissenyador holandès Jurianne Matter va escollir els seus colors observant la naturalesa. En les seves caminades diàries adquiria petites peces: una pedra, una pinya, una fulla, herbes… Després tractava de capturar els seus colors.

Acostat a la natura més propera, sigui un jardinet, al pati de casa, camins de bosc del poble o parcs de la ciutat,…,  amb un tros de cartolina o paper i cinta adhesiva. Observa la mare naturalesa i busca aquells elements que et criden l’atenció, per crear la teva pròpia paleta de colors com feia Jurianne Matter. Enganxa’ls al paper i crea la teva paleta de colors. 

Emportar-t’ho a casa i posar-ho en un espai on ho puguis tenir present i que et pugui portar bones energies i calma mental.

Anota al teu diari de natura les teves reflexions, troballes, curiositats que hagis trobat al bosc i allò que t’ha aportat un cop ho hagis realitzat.

15

Art a la Natura

 

Art a la Natura o Land Art!

Et sents creatiu? Tens ganes d’experimentar amb la natura? Doncs avui et proposem un nou repte: Prèviament escull qualsevol FORMA 🔺, MATÈRIA 🌳 i un COLOR 🤍, i dirigeix-te a un espai natural on buscar elements que concideixin amb el que has escollit anteriorment i crea la teva OBRA D’ART a la natura. Penja’n una foto a instagram i etiqueta’ns amb @animadenatura #hivernaambanima! 💚

Anota al teu diari de natura què has descobert, què has après, què has creat un cop ho hagis realitzat.

En aquest article del nostre blog podràs trobar més informació sobre la meditació.

16

La gebra

 

En aquestes èpoques tan fredes, totes les superfícies, siguin o no de natura, s’omplen de gebrada. A mida que van passant les hores, i més si hi toca el sol, aquesta es fon ens deixa caure gotes d’aigua freda.

La proposta d’avui és ben senzilla, us proposem apropar-vos a un espai on poder observar la gebra del matí i així poder veure com es va fonent la gebra mica en mica. Gaudint de tot el procés:

“No hi ha res que anunci amb més claredat el dia que la gebra posant-se sobre una fulla. En l’aire fresc del matí, les fulles i les plantes amb superfícies planes recullen gotetes minúscules d’aigua gelades fruit de les baixes temperatures. Potser et penses que això passa perquè hi ha hagut un ruixat nocturn, però no és així: és gràcies a un fenomen que es diu “condensació”. Abans de l’alba, la fresca ha refredat la fulla. La humitat fa que l’aire passi de gas a líquid, i fruit de les baixes temperatures a sòlid. I quan surt el sol, aquest gel encara triga una estona a tornar-se líquid, i gas de nou progressivament, de manera que es formen tot de gotetes minúscules, primer gelades (gebre) i després líquides (rosada) sobre les fulles. Observa com tot això passa de matinada… El dia s’aixeca, i les fulles del jardi esperen els rajos de sol. L’aire fresc de la nit ha refredat o congelat les fulles. L’aire que envolta aquesta fulla també es refreda a poc a poc. La humitat de l’aire es torna de l’aire es torna sòlida, i es formen petits cristalls de gel sobre la fulla. Posteriorment amb els primers rajos de sol es tornen líquida i rellisquen fins la punta de les fulles. Es forma una petita gota i cau a terra. El dia comença i la fulla ja està gairebé seca, fins l’endemà.” 

Aquesta és la teoria, però i la teva experiència, com ha estat?

Anota-ho al teu diari de natura com t’ha influït aquesta contemplació.

17

Peus descalços

 

Apropa’t a la natura, treu-te les sabates i camina amb els peus nus. D’aquesta manera podrem connectar millor amb la mare naturalesa i també amb les pròpies emocions sent conscient del que sents. 

“Adopta el ritme de la naturalesa: el seu secret es la paciencia”. Ralph Waldo Emerson. 

Anota al teu diari de natura què has sentit, quines sensacions i vivències has descobert caminant amb els peus nus.

18

Planta una llavor

 

 

Donar vida i ajudar a créixer ens omple com a persones i ens fa sentir bé i en calma. 🙏

“Al final del día, deberías oler a Tierra”. Margaret Atwood, el huevo de barba azul”.

Et proposem plantar una llavor. No és necessari un hort ni un test, si no els tens. Amb un iogurt i una mica de cotó fluix, pots fer germinar qualsevol llavor. Només necessites amor i paciència. 🍏

Anota-ho al teu diari de natura què creus que significa per tu aquesta llavor, què estàs fent germinar pel teu futur, un cop ho hagis realitzat. 

19

Observa els ocells

 

 

Aquesta vegada no us ferem moure de casa, només necessiteu trobar una finestra o un petit balcó on poder assentar-vos i observar els ocells passar… 

Les aus son unes de les criatures més resistents de la naturalesa no obstant tinguin un fràgil però només aprenent plumatge. Descendeixen dels dinosaures i s’han diversificat en unes 10.000 espècies. Els aficionats a observar les aus en el seu entorn natural son capaços de recórrer un llarg camí per veure un ocell que no havien vist mai, i tatxar-los de la seva llista de pendents.

Observar-los no sols et farà avadir de la realitat sinó que també et farà sentir més a prop d’ells i, per tant, més a prop de la natura. 

També pots proporcionar-els-hi una menjadora en algun espai exterior proper, perquè així s’apropin més a tu. 

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat les teves vivències, reflexions i si has vist alguna au.  

20

Biomimètica

 

La naturalesa sempre ha estat i és una font d’inspiració per artistes i dissenyadors. Gracies a això, podem disfrutar d’un trocet de naturalesa inclús quan estem enmig de la ciutat. 

Troba dissenys naturals en l’arquitectura, els teixits, la vaixella o els mobles, o en el saber popular, sobre com la humanitat s’ha inspirat en la natura al llarg del temps. Un cop fet això, fes una llista en el teu diari de natura de tot el que has pogut trobar, observar i reflexionar al respecte de la biomimètica, i com ha influenciat al teu entorn o la teva vida. 

21

Fotografia la Naturalesa

 

“La fotografía es un medio, un lenguaje a través del cual puedo llegar a experimentar directamente, a vivir más de cerca mi interacción con la naturaleza”. Paul Caponigro.  

Et convidem en el dia d’avui a caminar per la naturalesa amb el teu mòbil o càmera de fotografiar i a experimentar l’anterior cita de P.C. , i a deixar-te pescar per la natura aquells moments que et captivin l’ànima. 🍀

Intenta conseguir la pau interior a través de cada captura, que cada moment captivat sigui l’essència del que sents connectant amb tu mateix/a en cada clic. No importa l’estètica de la fotografia, importa la connexió del que sents per mostrar al món. Cuidem-nos i regalem-nos tot el temps que necessitem per gaudir i connectar amb la vida. 💚

Anota al teu diari de natura com has viscut aquest moment d’interioritat entre tu, la natura i la teva càmera o aplicació de la càmera del mòbil.  

22

Posta de sol

 

“Sentí que mis pulmones se henchían con la avalancha del paisaje: aire, montañas, árboles, personas. Pensé: “Esto es ser feliz””. Sylvia Plath, la campana de Cristal. 

“Enseguida llegó el crepúculo, un crepúsculo color vino, un crepúsculo púrpura sobre los huertos de mandarinos y los amplios melonares; el sol, del color de la uva prensada, atravesado per un rojo burdeos; los campos, del color del amor y los misterios” Jack kerouac, en la carretera. 

A l’hivern, una posta de sol, amb els seus colors càlids, ens transmet escalfor en els dies més freds de l’any. Regala’t el plaer de poder gaudir d’una posta de sol, sol/a o acompanyat/da, i contempla-la com si fos l’última, i deixant enrere tots els malsdecaps que puguis portar a sobre. 😍.

Anota al teu diari de natura la teva vivència del dia d’avui i com t’has sentit un cop ho hagis realitzat

23

Ungüents naturals

 

Us portem una recepta senzilla per donar-vos alguna idea. A partir d’aquí, tu pots fer recerca i apuntar tot allò que necessitis per crear l’ungüent que tu vulguis! 🧪

RECEPTA PER FER SUAVITZANT DEL CABELL!😍

➡ Recol·lecta de plantes: timó, ortiga o romaní.

➡ Deixar assecar durant dues setmanes, de cap per avall en lloc on no hi toqui el sol ni tampoc gaire humit. 

➡ Triar la fulla del tronc. 

➡ Posar la planta en un pot de vidre: més o menys omplir una 3/4 d’aquest. 

➡ Omplir amb vinagre de poma fins a cobrir tota la planta. 

➡ Tapar (es pot posar paper de forn entre la tapa i l’envàs perquè no s’oxidi).

➡ Deixar 9 dies sencers en lloc on no toqui sol. 

➡ Colar i… llestos!

Per utilitzar-ho, agafa un got amb aigua de l’aixeta i barreja-ho amb una cullerada del suavitzant que has creat. Aplica’t-ho després de la dutxa i t’esvandeixes el cabell amb aigua i ja ho tens. 👌

Anota-ho al teu diari de natura els coneixements que has guanyat i com t’has sentit fent-ho un cop ho hagis realitzat.

 

24

L'olor de la pluja

 

Son dies humits, de carrers mullats i cels grisos. Però això no evita que poguem gaudir de la natura. 

Us proposem que toqueu la pluja. Que la sentiu a sobre. Que la deixeu caure per la vostre pell. Sentiu el seu olor? Aquest olor s’anomena petricor, i prové del grec de les paraules petra (“pedra”) i icor (“la sang etérea dels déus).

Anota tot el que has sentit al teu diari de natura. També el recorregut que han fet les gotes pel teu cos.

25

Contempla les estrelles

 

Perquè és tan important poder observar el cel nocturn? Sobretot, pel contacte amb la natura que representa. Observar les milers d’estrelles que poblen el cel en llocs amb poca o cap contaminació lumínica ajuda a tenir una major consciència de l’ínfim lloc que ocupem en l’univers.T’animem a fer-ho i que ens expliquis com ha anat i com t’has sentit. 🌌

“Las estrellas no son dadas. Las constelaciones las hacemos nosotros. Es decir, las estrellas existen en el cosmos, pero las constelaciones son las líneas imaginarias que trazamos entre ellas, las lecturas que hacemos en el cielo, las historias que contamos”. Rebecca Solnit, storming the gates of paradise: Landscape for politics. 

Anota-ho al teu diari de natura com et sents contemplant les estrelles, i si et ve alguna reflexió personal t’animem a escriure-la aquí sota… un cop ho hagis realitzat.

En aquest article del nostre blog trobaràs més informació sobre com contemplar les estrelles i el que hi pots trobar. 

26

Cuina amb la natura

 

Busca receptes amb productes naturals, flors de bosc comestibles i prepara’t un plat natural i ple de natura per sentir-la ben aprop. 🥗

27

Natura mentora

 

Tens curiositat per aprendre més sobre la natura i en concret alguna especie que t’interessi?😏

Et proposem que busquis informació sobre alguna planta o animal de la natura que et respresenti com a persona, que et desperti curiositat i que ho anotis en el teu diari de natura. Pots dibuixar la planta, pots redactar una gran descripció o simplement escriure paraules clau.🖋📕

T’animes a aprendre de la nostre mare i savia naturalesa? 🌱

Després t’animem a fer-te aquestes preguntes:

→ Què et diu aquesta planta o animal de tu?

→ Associa’l amb un valor que et representi. 

Anota al teu diari de natura el que hagis après un cop ho hagis realitzat.

28

Passeja per la natura

 

Quan ens permetem una passejada per la natura, a vegades fem camí amb mil pensaments al cap i amb prou feines som conscients del que ens envolta. 🙄

És per això que us animem a fer una passejada pel bosc conscientment, per tant, observant tot el que t’envolta, sentint-ho i sentint el que sents dins teu. 🌳✨

“Caminar… es la forma que tiene el cuerpo de medirse contra la tierra”. Rebecca Solnit Wanderlust, una historia del caminar. 

Anota-ho al teu diari de natura què has sentit fent una passejada conscient, un cop ho hagis realitzat.

29

Abraça un arbre

 

A grans trets, el ritual d’abraçar un arbre, ajuda a millorar la concentració, a rebaixar els nivells d’ansietat i a combatre estats mentals negatius, com l’estrès o la depressió. 

Abraça’l i abraça la teva pau interior. 

Anota al teu diari de natura què sents abraçant l’arbre i un valor que t’aporta un cop ho hagis realitzat

30

Meditació de lluna plena

 

Si mires el cel a la mateixa hora cada nit, trobaràs la lluna en un punt diferent al firmament i en un angle distint.

La lluna exerceix força sobre la terra, d’aquí surten les mareas. Els estudis han demostrat que els animals es comporten de manera diferent segons la intensitat de la llum de la lluna. Des dels inicis dels temps , la gent a assignat poders espirituals a la lluna i inclus ha sincronitzat les seves accions amb el cicle lunar.

Recordes on es trobava la darrera lluna plena? Estigues atent/a la propera nit del 27 de febrer i gaudeix de la lluna plena que, amb una mica de sort, es deixarà veure entre arbres i núvols. Si pots, passeja sota la lluna brillant, fent llargues respiracions i sent el poder que et dona la llum de la lluna. 

 

Hola, et podem ajudar?