Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Reconèixer, agrair i invocar l’abundància i la prosperitat amb l’arribada de la tardor

Els anys passen i amb ells les estacions van canviant i transformant-se per tornar sempre a repetir-se: som un cicle del qual venim i al qual anem eternament. En les últimes dècades, ens hem anat dirigint per la vida a una velocitat veloç, trepidant i sense gaires pauses o silencis per reflexionar i sentir. Ens hem oblidat del valor de l’espera, de la importància de l’escolta del nostre interior i els nostres cicles naturals. I sobretot ens hem oblidat de respectar-ho i posar-ho en pràctica en el nostre dia a dia. 

La natura és aquella gran mestra que, tot i veure com l’alumne s’equivoca una vegada i una altra, espera pacient (i últimament ja no tant) que la torni a escoltar, que comprengui les seves ensenyances. En definitiva, la natura és i sempre serà aquella guia que espera la nostra tornada a casa des que ens en vam desconnectar. 

A Ànima de Natura, conscients de tot això, vam posar-nos en marxa per apropar aquesta saviesa natural com a mentora per ajudar-nos a (re)connectar i a estar més connectats amb nosaltres mateixos, amb els que ens envolten i amb la natura que som. Per aquest motiu, amb l’arribada de la tardor, vam proposar una experiència anomenada Ritmes de la Terra – Mabon: el ritual de la tardor. 

 

Mabon: una festivitat espiritual i natural pagana

Mabon és una festivitat d’origen celta, el nom significa festivitat de la collita i es celebra cada any en l’equinocci de tardor, el moment de l’any en què el dia i la nit duren el mateix. Aquesta festivitat pertany a l’anomenada “Roda de l’Any” de celebracions importants entorn de la natura. En conjunt, es tracta d’un calendari utilitzat per religions neopaganes per celebrar els diferents canvis d’estacions de l’any. En aquest tipus de religions, els cicles de la Natura són essencials i es tenen molt presents mes rere mes. 

En general, la Roda de l’Any té  vuit festivitats:

 • Mabon (21 de setembre hemisferi nord – 21 de març hemisferi sud)
 • Samhain (31 d’octubre hemisferi nord – 1 de maig hemisferi sud)
 • Yule (21 de desembre hemisferi nord – 21 de juny hemisferi sud)
 • Imbolc (1 de febrer hemisferi nord – 1 d’agost hemisferi sud)
 • Ostara (21 de març hemisferi nord – 21 de setembre hemisferi sud)
 • Beltane (1 de maig hemisferi nord – 31 d’octubre hemisferi sud)
 • Litha (21 de juny hemisferi nord – 21 de desembre hemisferi sud)
 • Lammas (1 d’agost hemisferi nord – 1 de febrer hemisferi sud)

A més a més, Mabon és una experiència que celebra els ritmes de la Terra, de la vida, de la natura. També ens connecta amb la gratitud envers la Terra,  amb tot allò que ens ha donat en les estacions passades i per tot allò que ens donarà en les següents. També és un canal que ens connecta amb l’abundància de la vida, amb la prosperitat que hem tingut els mesos passats i en la que vindrà. A més a més, és un moment d’introspecció, d’anar cap a dins, cap al nostre interior i ordenar tot allò que hem viscut i que hem après els últims mesos. 

En definitiva, en la nostra recent experiència per celebrar Mabon: el ritual de la tardor, vam gaudir, amb els participants – els exploradors i exploradores d’Ànima de Natura -, d’un viatge guiat per la naturalesa durant més de tres hores. En aquesta estona, vam viure  uns moments màgics, connectats al ritme de la terra, que volem compartir amb vosaltres.

 

Mabon i els 7 moments màgics amb Ànima de Natura

 • Experimentació de la quietud interior i l’escolta activa caminant a la natura. 
 • Realització d’exercicis per connectar amb la natura que portem dins nostre en relació amb l’estació de l’any.
 • Meditacions guiades a la natura.
 • Exercici d’unió d’energia masculina i femenina. 
 • Realització de mandales silvestres a la natura.
 • Consciència del nostre moment interior a través del cos i representació d’aquest moment a través de l’expressió corporal. 
 • Connexió profunda amb la saviesa de castanyers centenaris. 
 • Experiència espiritual personal i  compartida amb una comunitat de persones  amb un ritual final.

Per exemple, els exploradors que amb qui vam compartir l’experiència de Mabon ens recorden a través de les seves ressenyes que els propers mesos venen moments de reflexió, de contemplació i d’introspecció. També ens recorda el goig de viure envoltats i envoltades de natura per connectar amb els nostres cors i amb l’abundància que som i de la que venim. 

 

Us hi esperem!

En conclusió, ens encanta poder compartir aquests moments carregats de màgia. Us esperem amb moltes ganes a la propera cita que tenim amb el Ritme de la Terra. Serà l’experiència de Samhain, que a Ànima de Natura celebrarem el proper 30 d’octubre al matí. 

Saber-ne més 

Experiències i formacions relacionades amb aquest article:

Hola, et podem ajudar?