Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Temps de foscor, quietud, i reflexió… Per tornar cap a a llum!

Arriba l’energia de l’hivern. L’hivern és l’estació més freda de l’any, un temps de quietud i descans per agafar energies per afrontar el proper any, i també un temps de reflexió sobre l’any que deixem enrere.

Diuen que l’hivern és el temps en què la natura dorm. Els arbres han perdut les fulles durant la tardor i esperen nus que la primavera arribi per brotar.

Moltes espècies d’animals hivernen per conservar l’energia davant la manca d’aliments.

Les persones no necessitem hivernar literalment. Però el fred i les poques hores de sol d’aquesta estació ens conviden a passar més temps a casa, a la quietud i a la tranquil·litat, connectant-nos amb l’energia de l’hivern.

A més, en aquesta estació arriben les festes de Nadal i cap d’any, dies en què ens envoltem de la nostra gent, estem amb la família i reflexionem sobre l’any que deixem enrere i l’any que vindrà.

En definitiva, reflexionem sobre tot allò que tenim i hem viscut, i pensem quins propòsits volem complir durant l’any següent, tanquem un cicle a la vegada que n’obrim un altre.

 

Reflexionar sobre el passat, el present i el futur

Per tancar un any i iniciar-ne un de nou convé dedicar un temps a meditar sobre tot allò que hem viscut, com és la nostra vida ara i com volem que sigui de cara al futur: reflexionar sobre el nostre passat, present i futur per aconseguir tota l’energia necessària per al nou cicle que ve.

Com ho farem?

 • Pensa en l’últim any i en com has viscut tot el que ha passat, tant en allò bo com en allò dolent.
 • Abraça tot allò positiu, tots el bons records, i deixa anar tot allò que t’ha pogut fer mal, i que encara roman en tu.

Com és la teva vida ara mateix? 

 • Pensa en la persona que ets, què t’agrada, què et molesta, què agraeixes, com t’estimes i et cuides.
 • Reflexiona sobre qui eres fa un any i qui ets ara. En què has canviat, i què et fa diferent?
 • Tot seguit, pensa en el futur, pregunta’t quins canvis vols per al proper any, on vols anar, què vols aconseguir.
 • Estableix objectius, propòsits i reptes, pregunta’t qui voldràs ser.

Yule, el solstici d’hivern

El solstici d’hivern es produeix al voltant del 21 de desembre. És el moment de l’any en què el sol se situa a més distància de l’equador, marcant així l’inici del període hivernal.

Des dels temps dels romans ha estat la nit més llarga i fosca de l’any, ha estat celebrat con la mort i el renaixement del sol. Aquest canvi simbolitza el retorn de la llum i el seu triomf sobre la foscor.

Pels antics pobles nòrdics, el solstici d’hivern era molt important, ja que donava pas a l’època de Yule:

 • Yule és una època de celebració i esperança perquè la llum tornava a renéixer a poc a poc, i els dies lluminosos de la primavera s’acostaven.
 • Es tractava d’una festa familiar en què s’encenien fogueres i es ballava al seu voltant per atraure el Sol, invocant el canvi en tots els sentits.
 • Era una festivitat on també es recordava aquells que ja no hi eren. Per això es celebrava preparant una taula esplèndida davant les tombes dels familiars difunts, i les famílies eren molt hospitalàries amb els estrangers.
 • Moltes característiques d’aquesta festivitat recorden el Nadal que tots coneixem. Això és degut al fet que, amb la proliferació del cristianisme, aquesta festivitat va ser transformada i adequada a les noves creences.
 • Molts dels símbols associats al Nadal deriven de la festivitat de Yule: l’arbre de Nadal, les corones de vesc o de grèvol, els llums…

El solstici d’hivern és també un moment per meditar sobre la nostra part més fosca, i descobrir que la llum renaixerà de nou en el següent cicle, tal com ho va fer a l’anterior.

Es també, un moment d’esperança i alegria, ja que ens encamina cap on volem anar i ens recorda que encara que un cicle canvia, la llum sempre torna. 

 

L’experiència del Ritme de la Terra, el Ritual de Yule

A Ànima de Natura et proposem una experiència basada en la celebració de la festivitat de Yule. 

En definitiva, podràs connectar amb la natura a partir de diversos rituals lligats a la celebració del solstici d’hivern. Et permetran reflexionar sobre el període que deixem enrere i sobre què ens depara el nou període de llum que s’acosta.

L’hivern és un temps en què el ritme de la terra para, però les arrels segueixen creixent sota terra, també les arrels de la nostra ànima, d’allò que estem cridats a ser.

És per això que és important aprofitar aquest temps de quietud, l’energia de l’hivern, per a la meditació i la reflexió, per apropar-nos més a la nostra Ànima de Natura i descobrir qui som, reconèixer els canvis pels quals transitem i cap on ens volem encaminar.

Imatge portada:  © Marta Cots

Hola, et podem ajudar?