Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

 La veu del silenci interior

Estem acostumats a posar paraules a tot allò que ens passa; a explicar el motiu d’aquell sentiment o d’una emoció desagradable, allò que fèiem quan ens hem sentit en pau, fins i tot a desgranar un instant o un moment interior ple de felicitat… En aquests instants, ens oblidem d’escoltar la veu del silenci interior. 

Preguntem-nos quantes vegades hem estat gaudint d’aquests moments únics, assaborint cada emoció amb totes les cèl·lules del nostre cos, gravant en la nostra memòria mirades que hem creuat, rialles que han esclatat del nostre interior o llàgrimes que ens han brollat dels ulls… Ho hem registrat mai?

Si pensem en els nostres avis, en els àpats familiars, no podem comptar ni explicar totes les ocasions en què han gravat en la seva memòria aquests instants en família, observant-nos, sense dir res, mentre parlem, discutim o riem. 

A vegades estem en silenci ben quiets, sovint mentre estudiem o llegim; d’altres estem concentrats fent una activitat en moviment. Però això no és estar ben bé en silenci, ja que la nostra activitat mental provoca un rau-rau a dins, una remor molt sorollosa feta d’una allau d’informació que estem processant. Per tant, tot i que estem en silenci, hi ha  una remor interior que alimenta la nostra ment.

Què és aquesta remor dins nostre?

 Si busquem la paraula “remor” al Diccionari de la Llengua Catalana, un dels significats que hi trobem és aquest:

“Soroll confús com el que s’alça d’una munió, d’una tempesta, del mar, etc. La remor del vent entre les fulles”.

Si apliquem aquest significat interpretant que el soroll són els nostres pensaments, ens adonem que tenim la ment envaïda per una remor constant plena d’informació. Tan sols el silenci absolut ens pot tornar a un estat de calma i serenitat. 

Però en el nostre silenci hi ha una altra remor. Una remor molt més subtil que és com una brisa suau i càlida, que només podrem sentir si primer trenquem les barreres dels pensaments que ens assalten constantment. Només quan les traspassem podem gaudir d’aquest desitjat silenci que, com per art de màgia, ho col·loca tot al lloc que li correspon.

 

Llavors, què hem de fer per arribar a sentir el silenci interior?

Sovint ens posem nerviosos perquè no sabem mantenir a ratlla pensaments que assalten la nostra ment com ara: “quan arribi a casa he de…”,  “quin dia tan esgotador avui”,  “sort que no he posat la rentadora abans de sortir…” Soroll i més soroll mental.

Trencar amb la rutina és tot un repte, i el primer pas per fer-ho és adonar-nos que a mesura que avança el dia, ens deixem absorbir per les responsabilitats. Cal que ens donem permís per aturar-nos, ser amables amb nosaltres mateixos i regalar-nos uns moments de pau en moviment a la natura que ens connectin amb aquesta calma, on podrem entrar a poc a poc en aquest espai de silenci de forma paulatina i podrem per descobrir què ens diu.

  • Estar en contacte amb la natura:

Estar en contacte amb la natura, caminar pel bosc o simplement meditar, ens ajuda a calmar la ment i també a trencar aquestes barreres de la remor sorollosa dels pensaments. Quan ens concentrem en escoltar el cant dels ocells o el so de l’aigua del riu és molt més fàcil deixar passar sense resistència els pensaments que venen i van. Si seguim observant les formes dels arbres i la llum dels rajos de sol que traspasen les fulles, podrem arribar a un silenci ple de calma que ens escalfarà per dins com si tinguéssim un foc a terra ben a prop nostre. 

  • Trobar moments de calma:

Arribats en aquest punt començarem a sentir la veu del nostre silenci. Mentre el vent ens acaricia els cabells i els rajos del sol entren en contacte amb la nostra pell, gaudirem per fi d’aquest regal que ens transporta cap al nostre món interior. 

Tota la informació sobre nosaltres mateixos, les nostres emocions, aquelles veritats que veiem a mitges, pensaments i situacions sense resoldre… Tot cobra sentit quan ho filtrem pel nostre món interior. La màgia que tenim a dins, es desperta i retorna tot l’amor que tot sovint anhelem. Aquesta màgia ens recorda d’on venim i que la direcció cap on anem és la correcta.  Sentim que tot és tal com ha de ser, tot està bé. Necessitem aquests espais de calma per prendre consciència sobre el nostre estat interior. 

Prenguem-ne consciència, imaginem les nostres arrels endinsant-se cap al centre de la Terra per aferrar-nos al present. En aquesta pràctica recuperem la força de saber que som capaços d’arribar allà on ens ho proposem. Escoltem en silenci la nostra veu interior, integrem-la en nosaltres i aprenguem a gaudir del moment present amb totes les cèl·lules del nostre cos. 

 

Conclusió

Les responsabilitats i obligacions que tenim en el dia a dia suposen tot un repte a l’hora de recuperar la nostra calma i serenitat interiors. Amb l’ajuda de la natura podem apartar la remor dels pensaments per escoltar la veu del nostre silenci interior. 

A Ànima de Natura et proposem diferents experiències que t’ajudaran a reconnectar amb el teu interior d’una manera molt efectiva. Podràs descobrir la Natura amb els ulls d’una guia experta i gaudir d’una vivència sensorial única que et durà a descobrir i escoltar la veu del teu silenci interior. 

Les experiències i formacions relacionades:

Totes elles experiències espirituals zen per connectar més profundament amb la Natura.

Hola, et podem ajudar?