Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Reconèixer i connectar amb la pau interior

La pau interior: l’alba que tenim dins nostre

 

Recursos per reconèixer i connectar amb la nostra pau interior. Molts de nosaltres sovint sentim que perdem la pau, la tranquil·litat i l’harmonia interna.

És bo posar-nos límits, acceptar que la vida és i esdevé de la manera que correspon a cada  moment, per feixuc que ens sembli.

El fet de tenir pau interior no vol dir que hi hagi absència de problemes, ja que si aquests no existeixen, no podem saber, sentir ni valorar la pau.

 

Quines son les dificultats per trobar la pau interior?

Els problemes formen part de l’experiència de la vida, i el protagonisme que prenen en cada circumstància, l’energia que els hi dediquem i la magnitud que els hi donem, influeixen com ens afecten.

No els podem ignorar, i ens pot ajudar saber aprofitar cada situació que considerem negativa, per posar-hi una nova mirada, enfocar-la i acceptar-la tal com és, per després transformar-la en un aprenentatge que ens pot portar beneficis immediats o per a properes experiències.

La nostra pau interior no pot dependre de factors ni de circumstàncies externes, ja que això ens impedeix gaudir-ne, gaudir de la nostra pau.

Val a dir que hi pot haver alguna cosa externa que ens remogui i que ens tregui pau, però no serà etern, si no ho volem així. Ser-ne conscients ens permet desenvolupar les capacitats necessàries per saber dissoldre els estats o factors que permetem que ens robin la pau. La vida està plena d’oportunitats, i cada succés n’és una per triar com el vivim i quanta pau permetrem que ens prengui.

 

“La pau comença allà on cadascú pot ser com és”

Hellinguer

 

Aprèn a gaudir de la teva pau interna

Per començar a gaudir d’aquesta pau és bo que observem sense pressió ni judicis, com som en diferents situacions, com reaccionem, com ens sentim i com ens afecten en el moment i a llarg termini. Això ens ajudarà a valorar-nos i a valorar l’energia que dediquem a segons quines situacions o circumstàncies.

Cuidar-nos també és una forma d’entrar en un estat de pau. Escoltar-nos, respectar els nostres límits, canviar alguns dels nostres pensaments i maneres de fer, mantenir l’ordre extern – casa nostra i els nostres espais físics-, dedicar-nos temps a, ser bondadosos, ser alegres, ser simpàtics i respectuosos amb nosaltres i amb els altres, són maneres que també ens hi porten.

Ser conscients que la pau interior depèn únicament de nosaltres, que resideix en nosaltres i que no vindrà de res extern ens facilita aquesta connexió necessària per trobar-la.

 

“No es pot trobar la pau, evitant la vida”

Virgina Woolf

Què podem fer per per assolir la pau interior?

  • Meditació  

La meditació és un dels recursos que tenim a l’abast per sentir el benefici de la pau interna. Hi ha diferents definicions i maneres d’entendre la meditació, i cadascú pot crear la seva per entrar en aquell estat de pau, que tranquil·litza, desaccelera la ment i relaxa el cos.

La meditació ens beneficia de moltes maneres, ja que ens ajuda reduir  l’estrès, alleugereix els estats d’angoixa i de depressió, disminueix la pressió sanguínia, millora la salut emocional, augmenta la consciència personal, ens torna més empàtics, millora la memòria, fa que ens sentim més relaxats i de més bon humor…

Hi ha diferents corrents de meditació: budista, vipassana, zen, toglen, dzogchen, mantra, kabbalah, kundalini…

  • Presència

Una altra de les maneres d’assolir la pau és estar presents en el que estem fent. Estar en l’aquí i l’ara. Podem meditar en cadascuna de les activitats que realitzem diàriament, si les fem de manera present i conscient, atents a cada detall. Per exemple degustant cada cullerada, olorant, observant, assaborint i notant les diferents textures quan mengem. O bé observant totes les parts del cos que participen quan caminem.

  • Respiració conscient 

La respiració conscient és un gran recurs per gaudir d’aquest estat. Quants cops al llarg del dia respires de manera conscient? Si en algun moment que anem accelerats provem d’aturar-nos i respirar de manera conscient observarem com entrem en un estat de pau immens i el benefici serà instantani. 

 

“Algunes persones estan disposades a qualsevol cosa, menys a viure aquí i ara”

John Lennon

 

Si mirem dins nostre podem descobrir un estat com el que la natura ens ofereix cada matí; l’alba. Aquest moment tan preciós del dia, de nou despertar, d’inici, que ens ofereix una nova oportunitat de gaudir de la bellesa en tot la seva esplendor també és dins nostre. Oi que és bonica, la sensació que ens aporta contemplar l’alba? Doncs nosaltres també tenim aquesta llum al nostre interior. 

Per connectar-hi, una de les experiències que proposem a Ànima de natura és “El despertar“, una activitat a l’alba que ens ensenya a través de la natura i ens mostra la sinergia que hi tenim. per poder gaudir i observar la bellesa que som i experimentar la sensació de benestar. Per reconèixer i trobar aquesta pau interior també teniu a la vostra disposició altres experiències, com el bany d’aigua dolça o el bany de mar.

Què la nostra pau interna sigui més que un espai on recórrer, que ens acompanyi a cada pas del nostre dia a dia.

Si fem que el nostre estat de pau esdevingui part de nosaltres, ens permetrem viure la vida d’una manera més conscient i present, i sentirem lleugeresa en el nostre cos, en la nostra ment i en la nostra ànima.

 

Resum

La pau interior és un estat, lloc i part vital en la nostra vida. Si ho analitzem, descobrirem que és algo imprescindible per al nostre ser i la necessitem per poder realitzar aquest viatge que és la vida, d’una manera més satisfactòria.

Quan ens permet entrar en aquest estat, ens canvia la vida i la perspectiva d’aquesta de manera positiva. Tan sols fer-ne un tastet, val la pena l’experiència.

Després de llegir aquest post, descobriràs que aquí comença un nou camí cap a aquest estat. Descobreix el teu racó de pau.

 

Experiències i formacions relacionades: Pràctica contemplativa, Meditació de lluna plena, El Despertar, Bany d’aigua dolça, Bany de mar.

Hola, et podem ajudar?