Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Entre la il·lusió del Nadal i la tristesa del gener

Eines per afrontar millor la transició després del Gener

En quinze dies, des del 20 de desembre, fins el 7 de gener sovint passem de l’il·lusió més intensa per l’arribada del Nadal a la tristesa més profunda per la tornada a la feina. En aquest article parlem de les conseqüències d’aquest canvi emocional tant a nivell individual com col·lectiu, i de com podem gestionar millor la transició entre el període nadalenc i la clatellada del gener.

A la vegada, aquest any s’hi ha afegit el fet que les darreres setmanes hem passat de forma brusca de la il·lusió recuperada per tot el que implicava tornar a celebrar el Nadal i els plans que, aquest any sí, semblava que podíem tornar a fer amb “certa normalitat”, al desengany i la frustració davant la constatació que no, que enguany la Covid i les mesures adoptades per mirar de contenir-ne la propagació ens han desmuntat les perspectives de les retrobades, de reunir-nos amb la gent estimada, en moltes famílies.

 

La il·lusió del Nadal

Carrers engalanats, àpats laborals, trobades familiars, retrobament amb amics, amics invisibles, rebre i donar regals, el canvi i la celebració de l’any nou, l’arribada dels reis mags… Enguany, tot aquest ambient i moments i significats associats al període nadalenc, i la il·lusió que els acompanya,  s’han vist, escapçats en bona mesura per la sisena onada de la covid19.

En definitiva, han estat uns dies ben diferents a les expectatives que teníem!

 

La tristesa del gener

Després del Nadal, també ens pesa la consciència  que hem passat uns dies de consum desmesurat, de muntanyes de bosses d’escombraries, de compromisos socials,… Amb la despesa econòmica que això suposa. Els carrers deixaran d’estar engalanats, i ben aviat tornarem a sentir el fred de l’hivern més dur, els preus hauran pujat amb la inflació que ja fa temps que estem patint, i tornarem a la rutina.

 En conclusió, entrarem en un període on l’emoció de la tristesa derivada de la meteorologia de l’hivern, les dificultats per arribar a finals de mes, o el retorn a la rutina i la llunyania de les properes vacances properes caracteritzarà  els nostres dies. 

 

Conseqüències del canvi emocional

Així doncs, en pocs dies passem de l’alegria i la il·lusió  del Nadal a la tristesa de la popularment anomenada “pujada de gener”.  

Tots els canvis esmentats, bruscos, progressius o previstos, generen en les nostres vides:

  • Tristesa que provoca una energia baixa en nosaltres i en el nostre entorn. 
  • Angoixa fruit de la incertesa, de la sensació de no saber què ens depara el futur, de les dificultats econòmiques, de  la tornada a la rutina  i/o la incapacitat per poder donar l’abast amb  tot, després dels dies de descans o vacances de Nadal, empitjorada per l’augment de casos de la Covid i les mesures cada cop més restrictives en tots els àmbits.
  • Depressió i sensació de solitud i desemparament interior prolongats al llarg del temps, augmentada pel temps d’introspecció en què ens endinsem, el clima de l’hivern, la reducció de la vida social o els canvis laborals, entre altres.
  • Dificultats econòmiques a nivell sistèmic i les conseqüències socials que en deriven fruit de la manca de previsió a mitjà i llarg termini.

 

Què podem fer davant d’això?

En primer lloc, prendre’n consciència. En efecte, cal adonar-se dels comportaments, impulsius que tenim per Nadal de comprar o regalar, i de la necessitat de preveure la tornada del gener amb les dificultats econòmiques de la pujada dels preus en general.  

En segon lloc, ens ajudarà valorar o reflexionar sobre com vivim el Nadal, quins valors hi ha darrere dels nostres actes. 

Algunes preguntes que ens podem fer en aquesta anàlisi són:

Des d’on actuem; des de l’amor, des de l’impuls consumista o pels compromisos socials? Actuem per la inèrcia de la societat o moguts per la nostra ànima i els nostres propis desitjos? Pensem o hem fet una previsió econòmica a llarg termini?

Preguntem-nos-ho, analitzem les nostres pròpies respostes, i revisem-les, si cal, a criteri de la nostra consciència. Posteriorment, actuem en conseqüència. 

 

Conclusió

En conclusió, és important que equilibrem les nostres emocions com a adults tant durant el Nadal com en la pujada del gener. Les coses no són totes en blanc o negre, hi ha matisos. És important que aprenguem a gestionar les emocions i a actuar des de la serenor i consciència dels nostres actes. 

Pel que fa al Nadal, ens ajudarà deixar de crear tantes expectatives, i actuar realment segons el que sentim. I per altra banda, és important preveure l’impacte de la tornada amb més antel·lació a nivell interior. 

Els canvis, ja sigui fruit de les tradicions o dels imprevistos, formen part de la vida i com més consciència, serenor i amor posem per part nostra per afrontar-los, millor els viurem.

Si necessites que t’acompanyem en aquest canvi emocional, o en plantejar els nous reptes per aquest 2022, pots reservar la teva plaça en el Guiatge Acompanyament Psiconaturalista o Assessorament espiritual, o escriure’ns a animadenatura@animadenatura.com .

Hola, et podem ajudar?