Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creany un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió
Català

Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creany un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió

Imbolc per uns, la candelera per altres!

Des d’Anima de Natura celebrem les festivitats de la Natura com feien els nostres encestres, a través de l’experiència El Ritme de la Terra. 

Molts sentim una pujada d’energia emocional i espiritual interna, i no sabem be bé el perq què. Aquesta energia ens fa estar més actius, tenir més bon humor o dormir menys hores. La resposta la trobem en la Natura. Es tracta d’un moment en que la Naturalesa es renova, purifica, és el temps de després de la festivitat d’Imbolc que coincideix amb la lluna de lleó i el sol d’aquiari, és època de sembrar llavors i nous propòsits per realitzar.
 

I això d’Imbolc, què és exactament?

També anomenada Oimelc, Imbolc és un antic festival religiós celta. Aquest festival aparentment va ser una festa de purificació per als grangers i s’ha comparat amb les lustratio dels romans (cerimònies de purificació). Imbolc es va associar amb la deessa de Santa Brígida Brigid, i després de la cristianització d’Europa, el dia de festival es va convertir en la festa de Santa Brigit. Era celebrat l’1 o el 2 de febrer. Imbolc es troba en la roda anual Wicca, entre Yule i Ostara. Imbolc és també una festa celta on cobra importància la llum. Els dies tenen més hores de llum i menys de nit anunciant la proximitat de la primavera. En alguns llocs s’encenen espelmes per fer-hi honor, és a dir, a la llum que ens porta aquesta festivitat, motiu pel qual encenem un foc, simbol d’aquesta energia i llum.
 

I en tot això que hi juga la candeleria, del dia 2 de febrer?

“Candelaria” en anglosaxó s’anomena “cande” i en sànscrit, “candali” o “kundalini”, qui és ella? És la serp que hiverna sota la nostra columna vertebral, i que segons “el mite” de la serp desprèn la seva força a principis de febrer i representa la reinaxença per la resta de l’any. També es diu que és Santa Brígida, sant al calendari, igual com la  ioguínica que fa pujar tots els xacres, aquesta també és representada per una serp i aquests dies també és relacionada amb tota aquesta nova oportunitat per renovar les coses que no volem i impulsar-ne de noves per créixer i desenvolupar-se amb tot el coratge i valentia per assumir que som responsables de la nostra forma d’actuar, com a persones lliures i persistint en l’objectiu que volem assolir. Popularment per la candelera es treu el “pessebre” en les cases de cultura cristiana com a símbol de l’acabament del moment de Nadal.

Així doncs, aquest o aquests dies al voltant del 2 de febrer, la natura i tradició ens marca plantar una bona i saludable llavor de renovació d’energia per al futur, ja sigui simbòlicament a través d’una planta com vam fer en la nostra celebració del Ritme de la Terra o de forma intangible sembrant valors dins nostre que brotaran en el futir.

 

Què pots fer per celebrar aquest moment vital pel teu compte?

Si vols viure aquestes celebracions espirituals on connectem amb el Ritme de la Natura pots venir a les festivitats que organitzem en grup, mira a la nostra agenda quan són les següents. Si vols celebrar la festivitat d’Imbolc, també ho pots celebrar des de casa teva, seguint els següents passos i treballant amb les respectives preguntes:

  • ATURA’T – PAUSA. Què necessito veure ara que m’he adonat o he evitat fins ara?

Observa un tal.lus d’una carretera. Què hi pots aprendre? Quin parel.lisme trobes entre aquest tal.lús i la teva vida?

  • PURIFICAR L’ÀNIMA. Quin aspecte de la meva vida cal esborrar?

Et suggerim meditar en un lloc fosc el temps que necessitis per tal que connectis en aquest moment negatiu de la teva vida, hi facis les paus, i puguis sortir-ne sa.

  • SACRIFICAR. Què he de deixar anar per facilitar aquesta neteja?

Et recomanem que ara sí, vagis a un espai amb llum natural i escriguis tot allò que necessites treure, deixar anar de la teva vida que t’impedeix ser qui ets i arribar al que et proposes. Un cop escrit et recomanem que cremis realment el full, i visquis plenament aquest moment de purificació i sacrifici com un pas més per anar endavant.

  • PLANTAR – Com puc focalitzar la meva energia i intencions per assolir el que em proposo?

En aquest moment et proposem que plantis una llavor en un test per tal que hi creixi una planta al balcó, al jardí, a la terrassa, al bosc… mentres la plantis et respons la pregunta i hi poses la teva intenció.

  • NUDRIR – Com puc nodrir-me de mi mateix i d’altres d’aquest moment vital que estic vivint?

Et recomanem que responguis la resposta amb el teu cos, elaborant un gest que ho simbolitzi com si fós una foto imaginària. Si en necessites fer més d’un endavant. Hauries d’estar quiet/a representant aquest ge

st duarnt un minut sentint el teu cos.

  • CRÉIXER – Què m’està commovent, i com puc créixer com a persona amb això?

Després de respondre’t la pregunta en veu alta o a la teva llibreta, rega la planta que has plantat amb aquest sentiment. Serà com el teu ritual, regar la planta quan tu i ella ho necessiteu, recordant i focalitzant a teva energia i intencions en el teu propòsit vital que t’has marcat.

 

Els Nostres 3 consells per una bona celebració d’Imbolc a casa

Fer un ritual com aquest no és una manera més d’oci o de passar l’estona, és un compromís amb tu i la mare natura. O ho fas o no ho fas però no pots jugar amb la Terra. Per tant cal:

  • Crear les condicions adequades externes i internes.
  • Adequa l’espai interior i exterior amb tot el que necessites utilitzar.
  • Ser compromès, honest i persistent amb els propis compromisos vitals del treball realitzat amb tu mateix/a.

 


 

Pots prendre-t’ho com un repte, un moment per tu, a casa, sol/a o amb les persones estimades, per fer alguna cosa diferent, però mai t’oblidis que un ritual d’aquest tipus implica compromís. Si hi ha algú que el faci o l’hagi fet a casa aquests dies passats pot explicar-nos la seva experiència en els comentaris 😉!

Hola, et podem ajudar?