Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió
Català

Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió

Hiberna amb nosaltres

 

Fruit de la situació de confinament pel COVID19, la nostra societat es veu per enèsima vegada en un moment de pausa forçada en ple hivern. En aquest moment d’incertesa permanent, creem un conjunt de propostes de bona pràctica en relació amb la reconnexió amb la natura i treball interior.

Ànima de Natura té en compte la persona com a element principal, la seva salut i benestar vist com a part de la natura. Per això, aquesta campanya va dirigida a totes i cada una de vosaltres perquè pugueu tornar a agafar forces davant la situació actual, connectant-nos i ompliu-nos d’energia, per créixer per dins i així millorar aspectes del nostre creixement personal.

La pandèmia ens ha allunyat de la mare naturalesa, fent-nos sentir lluny d’ella i de tot el que ens envolta. Com a animals, l’hivern és un moment de quietud, de trobar les pròpies arrels i cuidar-les, de sanació i procés interior, que ens convida al recolliment, a la calma, a la tranquil.litat i a la introspecció. Com a éssers naturals, necessitem a la naturalesa per viure i per seguir el nostre dia a dia, com a font d’energia i imprescindible en tots els aspectes. 

Per aquest motiu, des d’@animadenatura hem creat aquesta campanya de reconnexió anomenada “Hiberna amb Nosaltres, deixa petjada des de casa” per apropar-te a la natura i que puguis tornar a sentir i sobretot a gaudir de tots aquells estímuls que la mare naturalesa ens proporciona, i a la vegada, des de casa.

A continuació us mostrem un conjunt de 30 propostes, cada una amb 1 acció concreta a realitzar des de casa o al teu entorn més proper relacionades amb la natura. Us proposem una proposta o acció cada 1 o 2 dies per tal que tingueu temps per realitzar-les dia a dia…

A part de l’acció us convidem a trobar un moment del dia per escriure entre 1 i 3 aspectes positius del dia, una d’elles ha d’estar relacionada amb la natura, i entre 1 i 3 accions  positives del teu dia, una d’elles relacionada amb la natura o l’humanitat. D’aquesta manera ens coneixem més a nosaltres i al nostre entorn.

Si fas les accions proposades, et convidem a mostrar-nos el teu procés, valoracions, sensacions, experiències, aprenentatges i fer-nos-ho saber mitjançant comentaris als posts, correus electrònics directes, missatges directes a instagram, etiqueta-nos als posts i a les teves stories amb el hashtag #hibernaambanima i @animadenatura.

També ens oferim a acompanyar-te en aquests moments difícils, fruit del teu moment vital pel que estiguis transitant, de la pandèmia o de l’hivern. Estem aquí, som amb tu.

Sumari

Informació actualitzada dia a dia.

1

Diari de natura!

 

Avui comença la campanya Hiberna amb Nosaltres i, amb ella, la primera acció.

Per començar, volem que agafeu una llibreta ben especial i la guardeu amb vosaltres durant tot aquest recorregut, serà el vostre diari de la natura que sou i que us envolta, on anotareu tot allò que sentiu, reflexioneu i necessiteu per seguir creixent. Una llibreta i un espai amb el que et puguis sentir-te còmode, on les teves paraules puguin fluir…

Tant si sou d’un bloc de notes físic, si utilitzeu retalls de paper o utilitzeu recursos digitals per dur a terme aquestes activitats, el primer dia tracta de preparar el vostre diari de naturalesa, i concretament de biomimètica i de respondre a les primeres preguntes reflexives.

A la portada, escriviu el vostre:

  • Nom
  • Sobrenom
  • El vostre animal preferit (incloent un esbós o dibuix personal si voleu)
  • El vostre ecosistema / bioma on viviu

Per a la primera pàgina i cada dia, us recomaneu que poseu la data, l’hora i la ubicació des d’on escriviu. Pel primer dia respon a les següents preguntes:

  • Si poguessis tenir algun superpoder de super heroi al món, quin seria?
  • Què esperes d’aquest recorregut, què t’agradaria treballar-te o on vols arribar amb aquesta proposta d’ “Hiverna amb nosaltres”…

A mesura que anem passant cada dia, us animem a que ens envieu una imatge de la vostra entrada de diari a Facebook, Instagram o Twitter mitjançant #Hibernaambànima o envieu-nos un correu electrònic a animadenatura@animadenatura.com.

El camí cap a la reconnexió ja ha començat!

 

Comencem amb els 5 sentits…

Els cinc sentits (vista, oïda, tacte, gust, olfacte), juntament amb el cervell i el sistema nerviós, treballen junts per recopilar informació sobre el món que ens envolta. Aquests sentits ens ofereixen als humans una manera d’interactuar amb el nostre entorn. Tot i que els llibres i els recursos que us oferim des d’aquí contenen una informació increïble, no hi ha substitut que experimentar la natura amb els vostres propis sentits directament a través de les següents accions:

2

Vista

 

Identifiqueu un punt fix en l’horitzó dels vostres ulls i sentiu-vos còmodes. Preneu-vos un moment per canalitzar els vostres sentits. Instal·leu-vos en una posició còmoda i passeu 15-20 minuts només observant l’entorn que us envolta. 

Atura’t, observa i sent. El moment de les branques amb el vent. El vent empenyent els núvols, les últimes fulles que no van voler desprendre’s durant la tardor i ho estan fent en aquest precís instant. 🌬

Elimina els pensaments, i gaudeix conscientment d’allò que està passant al teu voltant. Mira-ho i mira’t. Què sents?

Proveu de diagnosticar el que veieu, el grau de proximitat o de distància que ho veieu de vosaltres. Com serien aquests sons com a forma? Reviseu la vostra experiència.

Després aneu a un altre lloc…. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has vist i sobretot què has sentit mentre posaves consciència en el que veies! Fes notes d’observació i / o esbossos al vostre diàri de natura si voleu.

3

Oïda

 

Busca un espai tranquil, on no hi hagi contaminació acústica i tanca ulls. Què sents? Quins sons sents a prop i a lluny? Què pots escoltar? 🎵 

Segurament seràs capaç de sentir sons de la natura i dels animals que hi habiten, que normalment no eres capaç de sentir. ✨

Proveu de diagnosticar els sons que us envolten, i el grau de proximitat o de distància que ho sentiu de vosaltres. Com serien aquests sons com a forma? Revisa la teva experiència.

Després aneu a un altre lloc…. Què us expliquen els nous sons ara en el vostre nou entorn? Quins organismes sentiu? Com interactuen amb el seu entorn? I amb vosaltres quan us hi apropeu?

Anota-ho al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat que has escoltat i sentit a l’ànima posant plena atenció, i fes un comentari aquí sota… 

Després aneu a un altre lloc…. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has vist i sobretot què has sentit mentre posaves consciència en el que veies! Fes notes d’observació i / o esbossos al vostre diàri de natura si voleu.

4

Tacte

 

Busca algun element de la natura que tinguis per casa o a prop i toca’l. Fes-ho conscientment, descobrint totes les seves textures, els seus relleus i aquelles parts més planes. Què sents? Què sents amb el teu tacte o què et toca? Què has après?

Proveu de diagnosticar i descriure com és exactament el seu relleu, textura, color… que t’envolta i les teves sensacions en tocar-ho, si el tacte és proper o distant. Quina forma té sense mirar-lo? Revisa la teva experiència.

Després aneu a un altre lloc, canvieu d’espai i/i d’objecte. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat què has sentit dins teu tocant aquests elements de la natura!

5

Gust

 

Escull una de les fruites de temporada i de proximitat, nosaltres us deixem alguns exemples: llimona, mandarina, poma, taronja, pera,…. 

Ara tasta-la, i no facis res més al mateix temps, concentrat en el seu gust, amb el recorregut que et fa des de la boca fins l’estómac. Hi ha un gust particular a la boca? Eres conscient fins a dia d’avui de tot el que has sentit aquesta vegada? 

Després cavieu de fruita de temporada…  Com us sentiu? Notes el canvi? Quin t’agrada més? Trobes a faltar el gust anterior? 

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat les sensacions del gust que té, i què t’ha aportat menjar-te-la amb plena consciència!

6

Olfacte

 

Fes una passejada per una de les zones verdes més pròximes al teu niu i apropa’t a les diferents espècies vegetals que hi habiten. Deixa’t portar per les olors d’aquestes i descobreix quins t’agraden més i quines menys… Quines olors hi ha a l’aire? Et recorden a alguna cosa? Què t’aporten?

Després aneu a un altre lloc, canvieu d’espai radicalment. Què us expliquen ara en el vostre nou entorn? Quins organismes veieu? Com interactuen amb el seu entorn?

L’olfacte és un dels sentits més poderosos del nostre cos, que ens alerta, no ens enganya, i que tenim molt poc entrenat al món occidental, que hem perdut la connexió en bona part amb ell. Recuperat aquesta connexió, agafar consciència sobre aquest sentit ens donarà una informació molt valuosa al nostre dia a dia sobre nosaltres mateixos, i com ens comportem respecte el nostre entorn, i sobre el nostre entorn, i com aquest es comporta respecte a nosaltres. 

Anota al teu diari de natura un cop ho hagis realitzat, descrivint aquestes olors inèdites o sorprenents quan hi has posat consciència!

Hola, et podem ajudar?