Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió
Català

Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió

Atraure als ocells a prop de l’exterior de la teva llar es una fantàstica manera de mostrar amor a les milers d’espècies d’aus que volen pels nostres cels. A més, és molt important que durant el mesos de fred, on hi ha més pluges i nevades, els hi garantim un lloc segur on trobar aliments per assegurar que poden sobreviure aquests dies tan freds.

Les menjadores pels ocells son fàcils i divertides de fer, es conserven durant molt de temps i construeixen una invitació amable a que els ocells s’aventurin sense risc als teus dominis

Ara bé, és important fer-ho a una distància respetuosa i coneixent com atraure aquests éssers vius. És important, però, que es faci des de la consciència i sempre buscant un benefici per l’animal, per assegurar que tindrà salut i a més es podrà alimentar com es degut. 

Existeixen diverses maneres de com fer una menjador i tot dependrà de les eines que disposeu i les vostres habilitats. Tot i això, sigui com sigui que la facin, totes tindran la mateixa funció i els ocells li faran ús. 

On puc comprar una menjadora d’ocell?

Hi ha diversos espais on pots trobar menjadores i menjar d’ocell. Alguns d’aquests espais son aquells establiments on venen accessoris i menjar per animals, botigues especialitzades per ocells i també a gardens on no sols venguin plantes i flors. Però hi ha altres establiments on també podem trobar menjadores. A Catalunya podem trobar-ne a l’Oryx (Barcelona), la botiga de l’amant de la naturalesa de Catalunya, o a Muntanya de llibres (Vic), una llibreria de la capital d’Osona amb el seu racó especialitzat i ple de novetats de natura. 

Durant aquesta època on les mesures i la situació ens fan estar més a casa, si preferim comprar per internet, també tenim un ventall de possibilitats. Alguns exemples serien https://www.rossinyolstore.com/ o https://botiga.jardinitis.com/

Tipus de menjadores artesanals

Hi ha diferents maneres de fer menjadores. Unes atrauran un tipus d’ocell i les altres un altre. Cada una d’aquestes es pot omplir de diferents aliments que als ocells els hi encantaran! 

 • Campana de coco: Penja un coco cap per avall amb un cordill i els ocells se’n menjaran la polpa. Un cop buida la closca, omple-la amb el púding d’ocells que t’ensenyarem a fer a continuació. 
 • Campaneta per ocells: Un cop tinguis fet el púding que t’ensenyarem a fer a continuació, posa’l dins un iogurt buit, clava-li una branca i deixa que compacti. Un cop sòlid, treu-lo i penja’l a un lloc visible pels ocells. 
 • Bossa de barreja: Agafa una bossa de malla de fruita, patates, cebes, etc. Omple-la amb fruits secs o púding d’ocells, lliga la part superior i penja-la. Recorda, els fruits secs han de ser naturals, ni salats ni cuits. 
 • Enfilall de cacauets: Enfila cacauets amb un fil gruixut i i una agulla gruixuda i penja-ho. Veuràs com les mallerengues i els pinsans obren les closques. 
 • Tronc-menjadora: Aconsegueix un tronc gruixut, fes-li forats i colla-hi un ganxo a dalt de tot. Omple els forats amb púding d’ocells i penja’l. Es possible que el visitin els picots i en buidin els forats. 
 • Pinya-menjadora: Lliga una pinya en un cordill i omple de puding l’espai entre les escates. Penja’l i podràs veure els ocells com s’hi gronxen mentre mengen.  

Com fer una menjadora de forma molt simple i des de casa?

Material necessari: 

 • Una ampolla de plàstic (la mida dependrà del tipus d’ocell que vols que s’apropin a menjar: més petita, ocells més petits, més gran, ocells més grans).
 • Cordill
 • Un cúter o ganivet
 • Menjar d’ocell.

         Procés: 

En primer lloc, agafarem el ganivet o el cúter i procedirem a fer un forat com el de la imatge al centre de l’ampolla. Per fer-lo pots escalfar l’utensili que utilitzis per tal que el tall quedi més fi i no pugui causar d’any a cap ocellet que vingui a menjar. Si prefereixes fer-ho en fred, et recomanem que llavors passis una flama per tot el tall per suavitzar les cantonades. 

En segon lloc, perforem el tap i li collem un cordill per tal de que podem penjar-lo en un lloc a l’exterior, sigui un clau, una branca, etc.

Per últim, omplim de menjar i busquem el lloc idoni per posar-lo. Ben aviat, i més de cara la primavera, començaràs a veure com s’apropen els ocells a alimentar-se. 

Fes el teu propi menjar d’ocell! 

Alimentar els ocells a l’hivern els ajuda a sobreviure quan el menjar va escàs, així que anem a cuinar per les aus dels nostres entorns. 

Ingredients:

 • 60 gr. de llard
 • Fruits secs
 • 125 gr. de qualsevol d’aquestes restes: Flocs d’avena, Escaiola, motlles de pa sec, arròs cuit, formatge ratllat i deixalles de verdures cuites. 

Estris: 

 • Bol
 • Cassó
 • Cullera de fusta
 • Envàs de iogurt

Procés :

 1. Barreja les sobralles en un bol. 
 2. Fon a foc baix el llard al cassó.
 3. Aboca el llard fos sobre la barreja i barreja-ho bé amb una cullera de fusta.
 4. Col.loca el púding dins la teva menjadora i… LLEST!

Fes-ne un seguiment! 

Una vegada tingueu col·locada la teva menjadora en un lloc visible i fora de l’abast dels gats, observa els ocells que s’hi acosten. Com actuen davant la menjadora? Tornen a venir a menjar en altres moments o dies? Tenen horari regular en els seus àpats? 

T’animes a ajudar als ocells del teu entorn a sobreviure en aquest hivern tan fred? Si fas la teva menjadora, envia’ns una foto o etiqueta’ns a les xarxes socials. 

Hola, et podem ajudar?