Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

L’empremta del nostre sistema familiar:
la importància dels records invisibles

Al llarg del dia estem en contacte amb moltes persones, ens arriben molts estímuls de l’exterior i passem per tota mena de situacions. Tot plegat fa que rebem una gran quantitat d’informació del nostre entorn, que pot anar des d’allò que escoltem per la ràdio o en converses d’altres passatgers en el transport públic, fins al que llegim en algun llibre. Per no parlar de tota la informació que ens arriba a través dels nostres telèfons mòbils i les xarxes socials. 

Som receptors d’estímuls i sensacions

Altres maneres de rebre informació és a partir de les paraules que escoltem, les sensacions que percebem de les situacions agradables i de les incòmodes… També, per exemple de les emocions que sentim quan expliquem les nostres vacances o allò que ens fa tanta il·lusió.  A més a més hi ha les vibracions que ens recorren tot el cos i tot allò que ens entra pels ulls quan mirem amb atenció els nostres somnis… Fins i tot allò que no ens adonem que veiem també forma part de les informacions que anem processant en el nostre dia a dia.

El nostre cos està ple de receptors que capten tots aquests senyals del nostre entorn: sentim que el cor se’ns encongeix  quan un familiar ens explica que li han diagnosticat una malaltia greu o quan mor alguna persona propera, i que se’ns il·lumina l’ànima amb una bona notícia o quan algú que estimem assoleix un  objectiu vital.

Tal com empatitzem amb els amics i familiars, també ho fem amb situacions esdevingudes en indrets amb què hem creat un vincle afectiu. Pot ser a casa nostra, en algun lloc on hem estiuejat des de petits o casa dels avis. Sobretot hi queda l’energia dels moments més intensos que hem sentit les persones que hi érem presents, com podria ser la passió desenfrenada de compartir moments amb el nostre amor, o el dolor més profund i ple de tristesa per la mort d’un ésser molt estimat.

L’impacte dels records soterrats en les nostres reaccions

Podem recordar tot allò on hem enfocat la nostra atenció tant de les nostres pròpies vivències com de les que ens ha explicat una persona propera; també recordem sentiments i emocions que ens han marcat profundament i moments traumàtics de la nostra vida. Però sovint tendim a amagar en la nostra memòria aquests moments tan difícils, no volem veure què ens fan sentir ni tampoc què hi ha al darrere, perquè recordar-los ens provoca dolor..

No us ha passat mai de plorar sense saber per quin motiu? O d’enfadar-vos més del compte sense cap raó de pes aparent? Pot ser que una paraula, o un gest, o una olor hagi estat el detonant d’un record d’un moment difícil, i que hagi generat una reacció en cadena dins nostre i que ens ha estat impossible de controlar? 

Senyals del cos i patrons de comportament

A vegades, abans de l’explosió del record, el nostre cos ens pot donar petits avisos, com ara una tremolor subtil a les extremitats o una gota de suor freda que ens recorre el clatell. O uns segons d’un dolor agut en un punt de la templa o entre les costelles. Estem tan desconnectats del nostre cos que ignorem aquestes sensacions, no ens adonem que són avisos o fins i tot ni tan sols les sentim. I poc després, ens posem a plorar incontroladament, o tot el contrari, cridem o esclafim a riure sorollosament com si volguéssim tapar la memòria d’aquest record. 

Els records més durs, i també molts d’altres, queden en la memòria familiar, i sovint poden canviar la nostra pròpia essència i raó de ser. L’ empremta del nostre sistema familiar és present i repetim determinats patrons de comportament que no entenem d’on venen, tenim pors que ens paralitzen i  que no entenem d’on han sorgit, ens obsessionem amb objectes i no sabem per quin motiu. 

Notem l’energia dels altres, de totes les vivències que han transcorregut en un lloc determinat i sobretot, de l’empremta del nostre sistema familiar. Al llarg de la vida, podem descobrir situacions del nostre passat que ens ressonen d’una manera especial o amb què empatitzem. Com per exemple l’experiència d’un besavi quan era jove i a qui no hem arribat a conèixer, però sí que ha quedat en la memòria de la nostra família, i que nosaltres estem repetint d’una manera inconscient, sense saber-ho. 

Cercar respostes en el sistema familiar

Quan estem preparats i disposats a trobar respostes, és on podem començar el nostre camí de vida. Quan ens aturem per entendre tot allò que ha passat, comencem a entrar en el nostre interior i a remoure els fluxos d’informació energètics que donen respostes a totes aquelles preguntes pendents.

A mesura que trobem aquestes respostes, som cada cop més conscients de l’empremta del nostre sistema familiar. Desmuntem moltes creences, descobrim secrets de família que fan trontollar les nostres veritats absolutes i ens giren del revés…  I a mesura que anem integrant tota aquesta informació, ens anem tornant a posar al nostre lloc, les persones del nostre sistema familiar es van recol·locant i per fi tornem a  fluir amb harmonia i amb el cor ple de gratitud. Veiem com es redueixen aquells comportaments que abans no érem capaços de controlar. Les pors van perdent força i podem afrontar-les des d’un altre lloc. I tornem a sentir aquell vincle d’amor incondicional quan abans tan sols podiem enfadar-nos perquè no el sentíem.

Quan estem preparats per començar aquest procés de reconstrucció interior és precisament quan tot sembla que s’està desmuntant. És el moment d’arromangar-nos per posar-nos a treballar en el nostre sistema familiar. I que la nostra vida torni a caminar cap allí on estem cridats a ser.  

Fer el camí acompanyats

Molts cops no som conscients de les causes d’aquest desassossec interior fins que comencem a fer un treball terapèutic com el que ens pot oferir un guia acompanyant psiconaturalista. 

A vegades, quan una persona busca acompanyament amb un objectiu determinat, durant el procés sorgeixen altres aspectes no sanats de l’àmbit de les constel·lacions familiars. En aquestes casos, a Ànima de Natura plantegem a l’explorador/a que hi aprofundeixi amb algun professional més especialitzat. També pot continuar el treball que ha començat amb nosaltres, sabent que hi ha aquesta sanació pendent. 

El nostre cos és molt savi, i  ens dona pistes de moltes coses que ens passen i que d’entrada no entenem perquè no l’escoltem amb prou atenció. Escoltar, estar atents als senyals i aturar-nos per revisar el nostre interior ens ajudarà a alleugerir el pes de la nostra motxilla vital. Transitar el camí de vida és un repte ple d’obstacles. Carreguem amb allò que veritablement podem suportar, per més enrevessat i ardu que ens pugui arribar a semblar. 

Voleu començar a entrar en el vostre món interior per començar a trobar respostes? Les experiències d’Ànima de Natura, els entorns i les rutes amb les nostres guies us poden acompanyar en aquest procés.

 

Experiències i formacions relacionades:  Senderisme conscient, Pràctica contemplativa, Meditació de Lluna Plena, Ritme de la Terra, Bany de Bosc, El Despertar, Assessorament espiritual presencial, Guiatge Espiritual Presencial.

Hola, et podem ajudar?