Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió
Català

Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió

Primavera, estiu, tardor, hivern. La naturalesa i la vida és un procés que mai s’acaba, que no es pot estancar i que té tot un simbolisme energètic. Les cultures primitives, concretament la cultura celta, honrava aquesta Roda o el Cicle de l’Any, i celebraven els sabbats, les festes solars. Les fases lunars corresponen als esbats.

Antigament, els Sabbats eren dates sagrades lligades a la sembra i collita dels camps i per això indiquen el pas de les estacions, el creixement, la decadència i el repòs de la natura. Es celebren 8 sabbats: quatre d’aquests dies (especialment les seves nits) estan determinats pels solsticis i equinoccis -els començaments astronòmics de les estacions- i els altres quatre estan basats en antigues festes populars.

Recuperem, doncs, una tradició ancestral de vuit festivals marcats segons els calendaris lunars i solars. 

Perquè és tan important viure l’experiència del Ritme de la Terra?

Des de la societat occidental ens hem allunyat de la naturalesa, envoltats d’un ritme de vida ràpid i la tecnologia que cada dia és més present i arreu. Cada festival del Ritme de la Terra ens permet descobrir com canvia la Mare Terra al llarg de l’any i com els seus canvis es reflecteixen també en nosaltres. Connectar amb el Ritme de la Terra ens aporta una nova consciència sobre nosaltres mateixos i enforteix el vincle amb la naturalesa que som, així com tots els beneficis a la nostra salut i benestar que suposa, a part dels passos en el nostre propi creixement personal o espiritual que suposa.

Connectar amb la saviesa de la Mare Natura i viure el cicle de les estacions. Acompanyar els canvis de la Terra amb rituals, celebrant la natura que som i viu en nosaltres. Els processos naturals són un cicle continu, per això es representa en una roda. L’evolució de naixement, vida, declinació i mort, com s’experimenta en la vida humana, es repeteix al llarg de les estacions de l’any.

Els 8 Festivals:

OSTARA

Som a l’equinocci de primavera, punt on el dia i la nit tenen la mateixa durada. Celebrem l’equilibri: l’equilibri de la llum i la foscor, del món interior i el món físic, del conscient i l’inconscient. Ostara simbolitza el despertar de la Terra i la nova vida, coincidint amb l’inici de la primavera. La vida es regenera i veiem a la naturalesa com ressorgeix el cicle de la vida amb força. Això mateix passa en el nostre interior.

BELTANE

La primavera està al punt més àlgid, els dies s’allarguen i el Sol escalfa més. Apareixen els primers signes de l’estiu. Les energies de la Terra estan més actives que mai. La força de la vida està en el moment més potent i poderós. Celebrem la fertilitat i l’abundància, la força inherent de la vida que es reprodueix. És temps de connectar amb l’instint més salvatge i aprofitar l’energia per expandir el nostre potencial.

LITHA

És el festival que coincideix amb el solstici d’estiu, marca la nit més curta i el dia més llarg de la roda de l’any. És moment de mirar tot allò que som, tot allò que tenim i tot allò que hem aconseguit en aquest solstici, agraint-ho i celebrant-ho. Som al punt de transformació: celebrem el final i l’inici de la roda de l’any. Reconeixem i celebrem també el retorn de la foscor, com a part necessària per a l’equilibri del tot.

LAMMAS

És el festival dels primers fruits i de la primera collita. Celebrem i recordem el valor de la Mare Terra i de les llavors. És temps de reflexió i d’endinsar-se en un mateix per comprendre les nostres accions i el nostre ésser. En aquest moment agraïm el que tenim i tot allò que estem recollint: la collita dels nostres desitjos i els fruits del nostre esforç.

MABON

La nit i el dia tenen la mateixa durada, celebrem l’equilibri i ens encaminem al canvi que vindrà. És moment de preparar per a la transició cap als mesos freds que ens portaran recolliment i connexió espiritual amb un mateix/a. És el festival de l’agraïment i de la collita. Valorem la gratitud que obre els nostres cors i incrementa l’abundància i l’amor. Agraïm també a la Terra tot el que ens dóna i pensem que li podem tornar a nosaltres.

SAMHAIN

Festival per rememorar tot allò i tots aquells que no hi són. Celebrem la mort, com a part de la vida i celebrem la foscor com a part de la llum. És moment de descans i de regeneració. És un temps màgic per a la connexió amb els ancestres i les ànimes de tot. El recolliment ens convida a fer un viatge interior i connectar amb la nostra saviesa interior amb la naturalesa que som i ens envolta.

YULE

És el festival del renaixement, vam celebrar el retorn de la llum del Sol. Ens trobem en el dia més curt i la nit més llarga. Yule significa roda i en aquest moment es considera que cal aturar-se, fer una parada per reflexionar i connectar amb el que ha de renéixer a la Terra i també dins nostre. Tal com fa la Terra a l’hivern que per al seu ritme i les arrels segueixen nodrint i creixent sota terra, igual ho fem nosaltres: parem el ritme amb el fred i la nostra ànima creix i es nodreix cap a l’interior en aquest temps de recolliment.

IMBOLC

És la celebració de l’espurna divina d’inspiració, és el moment idoni per iniciar projectes i curar ferides. La connexió amb la nostra intuïció és més potent i cal saber aprofitar-la. És el festival on comença a despertar la Terra. Cal preparar-se per als canvis que vindran. És temps de plantar les llavors i les idees per deixar que germinin.

Viure cada un dels festivals, i de retruc la roda del cicle complet et permet conèixer millor com ets i reacciones, i tenir una visió completa de la teva pròpia naturalesa i de com reacciones o estàs en cada moment vital en relació la naturalesa que t’envolta, no solament respecte les estacions amb les seves energies canviants, sinó respecte la lluna en cada moment de l’any, i treballar-te en el teu moment present aspectes de millora per ajudar-te a fer el clic interior (a vegades subtil) que tots necessitem per seguir fent passos vitals, i somnis realitat.  

El mes que ve comencem de nou el cicle del Ritme de la Terra. T’animes a provar-ho? 

Clica en aquest enllaç per inscriure’t a viure aquesta experiència completa. 

Hola, et podem ajudar?