Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

El Ritme de la Terra, una roda per realitzar un manteniment espiritual al llar d’un any.

D’on neix el Ritme de la Terra?

Primavera, estiu, tardor, hivern. La naturalesa i la vida és un procés que mai s’acaba, que no es pot estancar i que té tot un simbolisme energètic. Les cultures primitives, concretament la cultura celta, honrava aquesta Roda o el Cicle de l’Any, i celebraven els sabbats, les festes solars. I també, les fases lunars corresponen als esbats.

Antigament, els sabbats eren dates sagrades lligades a la sembra i collita dels camps. Per això, indiquen el pas de les estacions, el creixement, la decadència i el repòs de la natura.  A resultes d’aquests canvis es celebren 8 sabbats: quatre d’aquests dies (especialment les seves nits) estan determinats pels solsticis i equinoccis -els començaments astronòmics de les estacions- i els altres quatre estan basats en antigues festes populars.

En conclusió, a Ànima de Natura recuperem, doncs, una tradició ancestral de vuit festivals marcats segons els calendaris lunars i solars. 

Perquè és tan important viure l’experiència del Ritme de la Terra?

Des de la societat occidental ens hem allunyat de la naturalesa, envoltats d’un ritme de vida ràpid i la tecnologia que cada dia és més present i arreu. Cada festival del Ritme de la Terra ens permet descobrir com canvia la Mare Terra al llarg de l’any i com els seus canvis es reflecteixen també en nosaltres.

Gràcies a connectar amb el Ritme de la Terra ens aporta una nova consciència sobre nosaltres mateixos i enforteix el vincle amb la naturalesa que som, així com tots els beneficis a la nostra salut i benestar que suposa, a part dels passos en el nostre propi creixement personal o espiritual que suposa.

Connectar amb la saviesa de la Mare Natura i viure el cicle de les estacions. Acompanyar els canvis de la Terra amb rituals, celebrant la natura que som i viu en nosaltres. Els processos naturals són un cicle continu, per això es representa en una roda. L’evolució de naixement, vida, declinació i mort, com s’experimenta en la vida humana, es repeteix al llarg de les estacions de l’any.

Els 8 Festivals:

  • OSTARA

Som a l’equinocci de primavera, punt on el dia i la nit tenen la mateixa durada. Celebrem l’equilibri: l’equilibri de la llum i la foscor, del món interior i el món físic, del conscient i l’inconscient. Ostara simbolitza el despertar de la Terra i la nova vida, coincidint amb l’inici de la primavera. La vida es regenera i veiem a la naturalesa com ressorgeix el cicle de la vida amb força. Això mateix passa en el nostre interior.

  • BELTANE

La primavera està al punt més àlgid, els dies s’allarguen i el Sol escalfa més. Apareixen els primers signes de l’estiu. Les energies de la Terra estan més actives que mai. La força de la vida està en el moment més potent i poderós. Celebrem la fertilitat i l’abundància, la força inherent de la vida que es reprodueix. És temps de connectar amb l’instint més salvatge i aprofitar l’energia per expandir el nostre potencial.

  • LITHA

És el festival que coincideix amb el solstici d’estiu, marca la nit més curta i el dia més llarg de la roda de l’any. És moment de mirar tot allò que som, tot allò que tenim i tot allò que hem aconseguit en aquest solstici, agraint-ho i celebrant-ho. Som al punt de transformació: celebrem el final i l’inici de la roda de l’any. Reconeixem i celebrem també el retorn de la foscor, com a part necessària per a l’equilibri del tot.

  • LAMMAS

És el festival dels primers fruits i de la primera collita. Celebrem i recordem el valor de la Mare Terra i de les llavors. És temps de reflexió i d’endinsar-se en un mateix per comprendre les nostres accions i el nostre ésser. En aquest moment agraïm el que tenim i tot allò que estem recollint: la collita dels nostres desitjos i els fruits del nostre esforç.

  • MABON

La nit i el dia tenen la mateixa durada, celebrem l’equilibri i ens encaminem al canvi que vindrà. És moment de preparar per a la transició cap als mesos freds que ens portaran recolliment i connexió espiritual amb un mateix/a. És el festival de l’agraïment i de la collita. Valorem la gratitud que obre els nostres cors i incrementa l’abundància i l’amor. Agraïm també a la Terra tot el que ens dóna i pensem que li podem tornar a nosaltres.

  • SAMHAIN

Festival per rememorar tot allò i tots aquells que no hi són. Celebrem la mort, com a part de la vida i celebrem la foscor com a part de la llum. És moment de descans i de regeneració. És un temps màgic per a la connexió amb els ancestres i les ànimes de tot. El recolliment ens convida a fer un viatge interior i connectar amb la nostra saviesa interior amb la naturalesa que som i ens envolta.

  • YULE

És el festival del renaixement, vam celebrar el retorn de la llum del Sol. Ens trobem en el dia més curt i la nit més llarga. Yule significa roda i en aquest moment es considera que cal aturar-se, fer una parada per reflexionar i connectar amb el que ha de renéixer a la Terra i també dins nostre. Tal com fa la Terra a l’hivern que per al seu ritme i les arrels segueixen nodrint i creixent sota terra, igual ho fem nosaltres: parem el ritme amb el fred i la nostra ànima creix i es nodreix cap a l’interior en aquest temps de recolliment.

  • IMBOLC

És la celebració de l’espurna divina d’inspiració, és el moment idoni per iniciar projectes i curar ferides. La connexió amb la nostra intuïció és més potent i cal saber aprofitar-la. És el festival on comença a despertar la Terra. Cal preparar-se per als canvis que vindran. És temps de plantar les llavors i les idees per deixar que germinin.

Recomanació

Viure cada un dels festivals, i de retruc la roda del cicle complet et permet conèixer millor com ets i reacciones, i tenir una visió completa de la teva pròpia naturalesa i de com estàs en cada moment vital. Tot ho fem en relació la naturalesa que t’envolta, no solament respecte les estacions amb les seves energies canviants, sinó respecte la lluna.

En definitiva, cal que ens treballem en el moment present aspectes de millora per ajudar-te a fer el clic interior (a vegades subtil) que tots necessitem per seguir fent passos vitals, i somnis realitat.  

El mes que ve comencem de nou el cicle del Ritme de la Terra. T’animes a provar-ho? 

Clica en aquest enllaç per inscriure’t a viure aquesta experiència completa. 

Hola, et podem ajudar?