Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

El Land Art o Earth Art

El Land Art o Earth Art és un corrent de l’art contemporani en la qual es creen obres en plena natura utilitzant (gairebé sempre) els materials que trobem en ella: pals, pedres, gel… En aquest barreja entre arquitectura de paisatge i escultura, el paisatge i l’obra d’art estan estretament enllaçats. Les obres d’aquest tipus estan exposades als canvis i l’erosió de l’entorn natural en què es troben de manera que algunes han desaparegut, és per aquest motiu que la fotografia o els enregistraments del procés i de l’obra acabada son molt importants.

El moviment Land Art té bastants festivals i trobades. En aquest article n’esmentarem a 5 d’ells. Alguns tenen prou bagatge, uns altres són joves però que segurament seran un referent en molt poc temps.

Si ets artista informa’t per acudir a les trobades i poder crear les teves obres. Fins i tot podrieu guanyar un premi…

La història del Land Art

Autors com Robert Smithson, Michael Heizer, Denisse Openheim o Richard Long van ser pioners d’aquest corrent artístic que interactua amb el medi ambient alterant o transformant el paisatge amb fins estètics, en la recerca de produir emocions plàstiques en l’espectador que s’enfronta a la natura, a l’obra. 

Quan va aparèixer a Amèrica del Nord, a Espanya estaven treballant escultors com Oteiza o Chillida, grans escultors que van canviar el panorama escultòric espanyol, ja que en les seves obres va desaparèixer la figuració a favor de la geometria i l’abstracte. Aquests dos artistes van investigar i experimentar sobre l’espai de l’escultura i l’espai on s’ubiquen els seus treballs. 

Es pot dir que són obres emmarcades dins d’un fons que és el paisatge que l’envolta. Després del racionalisme imperant en les obres d’aquests escultors entra el moviment conceptual a Espanya amb uns anys de retard respecte a la resta de països i en clandestinitat, ja que sota la dictadura de Franco eren molts els moviments “prohibits” per tenir connotacions polítiques o de temes no apropiats.

Festivals de LandArt

     Apulia landart festival

Aquest esdeveniment es desenvolupa a la província de Pulla, Itàlia, en els mesos d’agost i setembre. Va variant la seva ubicació en dins de la regió que abasta. De moment és un festival de land art jove en què només s’han dut a terme 2 edicions.

La seva missió és crear una trobada entre artistes contemporanis i el públic per donar a conèixer i la posada en valor del territori.

     Trobada de Land Art a Campi Flegrei

També en a Itàlia trobem aquesta mostra de land art. Des de 2006 s’han realitzat 11 edicions a la regió de Nàpols. En la trobada poden participal aquells artistes contemporanis de land art que s’inscriguin prèviament. Les actuacions artístiques venen determinades per l’organització per revaloritzar la zona i augmentar el turisme.

     Des artistes en campagne

En el departament de Sena i el Marne prop de París se celebra al mes de juny aquesta trobada d’artistes en què la presència de Land Art és important. Dins el festival hi ha un concurs per a la millor obra d’art.

     Andorra Land Art

L’any 2015 ha estat la primera edició d’aquesta biennal d’art al principat. Vol convertir-se en un dels de referència de tot Europa en què dins de les seves activitats hi ha xerrades, exposicions, exhibicions i en les que algunes obres es quedaran permanentment en els paisatges pirinencs.

      Art & Gavarras

Art & Gavarres és un festival de la provincia de Girona, que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Relacionem art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i posar-lo en valor.

Els artistes participants creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals. Us convidem a visitar-nos i a descobrir aquestes intervencions artístiques efímeres, tot endinsant-vos a les Gavarres. Les obres són visitables fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborri.

Land Art i els infants

Una manera d’entendre i crear l’art perfecte per treballar amb els nostres infants mostrant-los camins en els quals crear a través de la interacció amb el medi ambient. Aprenderán de la naturalesa i de les seves múltiples possibilitats de creació, construint a partir d’ella. A través del Land Art es treballa la creativitat o la imaginació. D’aquesta manera també profunditzem en inteligencies diferents que poden desenvolupar i sentir-s’hi a gust. 

Qualsevol pot fer art a la natura

Així és, no necessites ser un artista reconegut i professional per fer art a la natura. És tan senzill com pensar un color, una forma, un element natural i anar a la natura a deixar volar l’imaginació. 

També us presentem la versió en joc, Land Art, el joc per crear art a la natura. Aquesta proposta nascuda de la tècnica de LandArt anteriorment descrita neix de la creativitat de Cuscusian*s, de la passió pels contes-objecte, els llibres d’artista i el bon disseny sumat a la inconsciència de pensar: i per què no? Les seves propostes segueixen un model responsable tan socialment com amb el mediambient, i així ho demostren les diferents maneres de packing del mateix joc de Land Art. . 

Des d’Ànima de Natura i des del viatge de reconnexió, hiberna amb nosaltres, que us proposem a les xarxes socials i a la nostre web, us proposem que us regaleu un passeig per la natura i ompliu d’art i natura tots els racons dels paisatges del nostre espectacular país!

Esperem les vostres fotografies plenes de creativitat i Art en la pell de la nostra estimada Terra, a comunicacio@animadenatura.com.

Hola, et podem ajudar?