Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Slow life, veganisme, raw food i altres tendències

Cuidar la Terra i els que ens envolten, és cuidar-nos a nosaltres mateixos.

La Terra ens proporciona els elements que necessitem per viure. Prendre consciència de com la tractem i revisar la relació que hi tenim és una bona acció per protegir-la i per protegir-nos, ja que molts dels nostres actes tenen algun tipus d’impacte. Tornar a connectar-hi per generar una sinergia amb un benefici mutu; tornar a les arrels, tornar a l’essència. I és que cuidar a la Terra és cuidar-nos a nosaltres mateixos. 

Moltes “modes saludables” s’estan convertint en estils de vida que poden apropar-nos a la Terra, i afavorir que la tinguem present en el nostre dia a dia. Aquestes tendències estan generant canvis i millores en la manera de viure de les persones: alimentació saludable, connexió amb la natura, equilibri emocional i energètic, cura del cos físic i de la ment…

Estils de vida relacionats amb l’alimentació 

Entres els anomenats estils de vida saludable hi trobem:

  • Slow life: És una filosofia de vida que proposa reduir el ritme de vida accelerat que portem i ens convida a canviar la nostra manera de viure en diferents àmbits, afavorint-nos i afavorint el benestar de la Terra. Dins el que es coneix com a l’Slow life hi ha altres moviments: slow food, slow cities, slow fashion, slow traveling, slow sex, slow education, slow workouts…. Cada un posa l’accent en un aspecte concret de la vida i té els seus propis seguidors. 
  • Veganisme: Aquest moviment aposta per una filosofia de vida que exclou el consum d’aliments i productes d’origen animal, defensa aferrissadament els drets dels animals i promou el respecte a tots els éssers vius en general.
  • Ioguis: Tenen un estil de vida que busca l’equilibri del cos, de la ment i de l’esperit,mitjançant una alimentació saludable, l’exercici moderat (ioga, entre altres pràctiques), el respecte al descans necessari, la meditació i el control de l’estrès i les emocions.
  • Raw food: Es refereix a l’alimentació viva, és a dir, es basa en el consum d’aliments crus (vegetals, fruites, arrels, llavors, llegums, fruits secs, algues, flors, germinats, entre altres), ecològics i de proximitat, majoritàriament no processats ni cuinats. El propòsit d’aquest moviment és crear una vida conscient, responsable i respectuosa, i en harmonia amb la natura.
  • Aiurveda: Fomenta l’harmonia entre el cos, la ment, les emocions i el el medi per evitar el desgast físic i les malalties. També es basa en l’alimentació saludable, el respecte cap a tots els éssers, la Terra i un mateix.

És interessant conèixer aquestes tendències, aprendre’n i aprofitar-les i per fer canvis en els nostres hàbits que puguin beneficiar i millorar tant la Terra, com la nostra qualitat de vida. A partir d’aquests corrents alimentaris, que tot i les particularitats de cadascun comparteixen uns valors de fons comuns, podem crear el nostre propi estil, saludable per nosaltres i per al nostre entorn: cuidar a la Terra és cuidar-nos a nosaltres mateixos. 

Reflexions sobre el consum alimentari actual

És important ser conscients que l’alimentació té un paper important en el deteriorament de la Terra. Hi ha una sobreproducció d’aliments i molts dels productes processats contaminen en el procés de fabricació i no són bons per a la salut. Un consum d’aliments conscient i responsable a nivell individual pot tenir un impacte col.lectiu. El fet de ser-ne conscients és el primer pas per seguir caminant en la direcció del canvi que ens afavoreix a tots. És necessari que creem hàbits saludables i basats en uns valors que respectin i cuidin la Terra i els éssers que l’habiten. Comprar productes frescos, de temporada (per respectar els cicles de la Terra), de proximitat i sostenibles, és una bona manera de començar a generar un impacte positiu general.

El futur de la humanitat i la salut de la Terra van de la mà. De manera que cada granet de sorra que aportem per al benestar individual i general, compta. Com deia el personatge del capità Enciam en una sèrie de Tv3, en els inicis de l’Educació ambiental a Catalunya,  “els petits canvis son poderosos”. 

Conclusió

La preservació de la Terra és a les nostres mans. Nosaltres la necessitem sana i equilibrada, necessitem la Terra, i ella no ens necessita a nosaltres. Tan sols cal empatitzar, ser compassius i entendre que tenir cura de la salut de la Natura és imprescindible per a la nostra supervivència com a espècie i com a societat, i que ens hem de reorganitzar per millorar el benestar individual i global.

Cada cop hi ha més tallers, cursos i activitats que ens faciliten eines i recursos per connectar amb nosaltres i amb la Terra. El canvi ens fa evolucionar com a persones. I el millor canvi és aquell que, de manera constant, ens porta a  millorar alhora la nostra pròpia qualitat de vida i l’estat de la Terra i de la humanitat.

Tot comença en un mateix i s’expandeix cap a fora. És hora d’aturar-nos, respirar i reflexionar cap a on anem, cap a on volem anar i què fem tant per millorar la nostra vida com per per cuidar la Terra.

Albert Einstein ens va deixar frases molt encertades sobre la humanitat, com aquesta que compartim aquí:

“El món com l’hem creat és un procés del nostre pensament. No pot ser canviat sense canviar la nostra forma de pensar.”

 

Ara et toca a tu, el teu granet de sorra compta. T’identifiques amb algun estil d’alimentació o tendència concreta? Quines decisions t’agradaria prendre després d’haver llegit aquest article? Quin és o serà el teu granet de sorra en el teu dia a dia? 

Ajuda’ns a compartir aquest article amb les teves reflexions a les teves xarxes socials amb els enllaços que trobaràs a sota de l’article. 

 

Experiències i formacions relacionades: Formació plantes medicinals i ungüents naturals i Formacions reconstrucció de murs de pedra seca

Copyright imatge portada: © Marta Cots

Hola, et podem ajudar?