Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Consells per reduir l’estrès i l’ansietat en el dia a dia

Allibera’t de l’ansietat incorporant alguns nous hàbits a la teva vida

L’ansietat és una emoció que es manifesta a causa de la reacció instintiva que tenim davant de situacions que identifiquem com a perilloses. També esdevé quan no som capaços d’afrontar la realitat del moment present, i generem fantasies futures o bé ens desplacem mentalment a experiències passades que ens fan tenir reaccions de bloqueig o de negació per la por de repetir sensacions.

Ens trobem en un moment en què el nivell d’estrès ha augmentat, fruit de la pandèmia i del moment socioeconòmic que vivim com a societat. Generalment, portem el cos, la ment i les emocions al límit, a causa del ritme de vida que tenim. Tendim a ocupar tot el nostre temps  fent coses, abusem de les tecnologies, fem activitat física en excés, mengem a deshores, malament i de forma desequilibrada, ens omplim del cap amb pensaments relacionats amb coses que ni tan sols ens interessen ni beneficien, entre d’altres.

Preguntes per estar més presents en l’aquí i l’ara

Si ens qüestionem sense judici, aquestes poden ser algunes preguntes d’autoanàlisi que ens podem fer:

  • Quants cops al llarg del dia ens donem el plaer de parar un moment a respirar de manera conscient?
  • Respectem el nostre cos quan ens comença a fer mal o bé ens diem que podem aguantar i ens forcem a sobreposar-nos a la situació que vivim?
  • Som conscients de totes les parts del peu que participen en cada pas que fem en caminar?
  • Què passaria si dediquéssim una estona a no fer res?

Són coses molt simples, però que ens ajuden a estar millor i més presents en l’aquí i l’ara. Prendre consciència és el primer pas per aprendre a observar-nos i escoltar-nos i poder transitar l’ansietat d’una manera més fàcil.

“Per vèncer l’ansietat, la por del futur, d’allò que és incert, com va dir un savi,
ens hem d’entregar incondicionalment a allò inevitable” 

Walter Riso

Consells per combatre l’ansietat

Hi ha diferents maneres de combatre l’ansietat. 

Tot seguit oferim alguns consells per més fàcil el dia a dia.

Respirar

El fet de respirar és vital, i fer-ho de manera conscient ens permet entrar en un estat present. Sentim el so de la nostra respiració, observem i sentim com entra i surt l’aire, quantes parts del cos hi participen. Per saber-ne més: Meditació guiada de Somos Gaia  per respirar de manera conscient.

Crear estones per no fer res

Tot i que habitualmet no té lloc en la nostra manera d’entendre la vida, crear estones per no fer res ens ajuda a estar en el present. Seure i observar des de la finestra, des d’un parc… Passejar per casa, pel bosc… Sense cap objectiu, tan sols estar en aquest moment. El llibre Niksen: l’art de no fer res, de l’escriptora Annette Lavrijsen, fa referència a aquesta pràctica del “no fer res”. Una filosofia de vida que podem introduir en el nostre dia a dia. El arte de no hacer nada”. Article publicat a The New York Times en castellà.

Escoltar música terapèutica

La música és un mètode natural i a l’abast de tothom.Escoltar música relaxant o bé música que estimula el nostre cos a entrar en un estat de relaxació i pau, és una altra bona manera de reduir l’ansietat.

Pràcticar activitat física.

La pràctica d’alguna activitat física ens ajuda a posar l’atenció al nostre cos, per tant, la ment no té temps de crear gaires fantasies. Si només posem l’atenció en la ment, som conscients que ens podem distreure i lesionar-nos. Buscar alguna activitat que ens ajudi a cuidar-nos físicament i al mateix temps a esbargir la ment, ens beneficiarà com caminar, anar a córrer, jugar algun esport d’equip..

Meditar

Meditar ens permet entrar en un estat de relaxació, i si ho fem practicant la respiració conscient, ens ajudarà a entrar en un estat present de cos, ment i emocions.

Menjar sa

Menjar més sa, reduint o eliminant aliments amb sucres, consumir aigua, fruites i verdures fresques, menjar de manera equilibrada. I sobretot quan mengem, fer-ho de manera conscient; dedicar aquell moment del dia observar-nos i sentir-nos quan ho fem.

Posar consciència plena als sentits

Posar plena consciència als nostres sentits per tal d’experimentar totalment el moment. Sentir quines parts del cos hi participen, com ens sentim físicament i emocional.

Parar i descansar

Observar com se sent el nostre cos i respectar si ens demana parar o descansar. El descans és vital per al nostre benestar, i ens-ho hem de permetre. Anar a dormir abans de mitjanit, reposar una estona del dia que el cos ho necessiti, i entendre que això no ens fa més dèbils, si no que és la manera de tenir més energia. Si no descansem, generem un desgast al cos ja que el fem funcionar per sobre de les seves possibilitats, i si no el respectem, el dia menys esperat el cos ens farà aturar a la força.

“A vegades, el més productiu que pots fer és relaxar-te”.
Mark Black

Experiències per aprendre a estar en el moment present

Moltes de les experiències que proposem a Ànima de natura ofereixen recursos que ens ajuden a reconèixer i a connectar amb el moment present: Senderisme conscient, Ritme de la terra, Bany urbà, Bany de bosc, Bany de d’aigua dolça

La natura és dels millors recursos que tenim per combatre l’ansietat, ens ensenya i ens proporciona equilibri, tranquil·litat i benestar. Tan sols observant-la ja ens beneficiem d’aquests efectes.

Respectar-nos i crear moments i espais per estar més presents i fer el nostre dia a dia més agradable. Amb totes les emocions i experiències que ens toqui viure, però sempre des de la part beneficiosa per al nostre benestar.

Si ens permetem anar fent petits canvis en els nostres hàbits, podem observar i gaudir dels resultats, en el nostre dia a dia, en la nostra vida.

Parem, respirem, escoltem-nos, respectem-nos i experimentem la vida amb tots els sentits!

Experiències i formacions relacionades:

Hola, et podem ajudar?