Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

La dona reconnecta amb la seva naturalesa femenina.

Les dones interactuem amb la natura de manera diferent als homes. Aquestes diferències afecten el nostre autoconcepte com a dones. En conseqüència afecta a la nostra imatge corporal, i l’actitud femenina cap a la preservació i protecció del medi ambient.

Generalment, les dones ens veiem a nosaltres mateixes d’una manera poc amorosa, i aquests sentiments són provocats pels ideals de bellesa. Aquests cannons de bellesa tenen un impacte negatiu en la nostra actitud amb amb la vida, el medi ambient, i amb la capacitat de connectar-hi.

La natura ens recorda que, cor a cor, som pura constel.lació. 

Font de vida

Les dones tenim una increïble força creadora, que dona vida, que construeix des de la cura i l’amor. Tot i que, el cos femení és un misteri, capaç de gestar un altre ésser al seu interior. En definitiva, les dones som font de vida humana i aquesta potencialitat impregna tot el nostre ésser. Bàsicament això es manifesta de diverses maneres; creant vida i creant somnis. 

Les dones tenim la capacitat innata de sostenir, de nodrir i de cuidar. A la vegada, disposem de capacitats de resistir i de sobreposar-nos a les dificultats i als entrebancs que trobem a la vida. Es a dir, som com la Terra, amb la capacitat de transformar-nos, d’evolucionar i de nodrir amorosament a pesar de les adversitats.

Ciclicitat femenina

La naturalesa femenina és cíclica, cada mes experimentem un cicle hormonal. A la vegada experimentem diferents estats emocionals, els quals ens fan viure les mateixes experiències des de perspectives diferents, i travessant diferents estats d’ànim, fent sorgir diferents estats d’energia. El fet de permetre’ns connectar amb la nostra ciclicitat i d’estudiar-la, observar-la i acceptar-la ens apropa a connectar amb la nostra pròpia natura. Al mateix temps d’aquesta manera podem experimentar la connexió amb la natura que ens envolta.

El nostre cos i el nostre cicle femení, estan connectats amb la Lluna i la Terra. La lluna és la nostra guia, ens ajuda a entendre la nostra ciclicitat i la nostra naturalesa femenina. A través de la nostra ciclicitat, travessem diferents energies lunars (creixent, plena, minvant i nova), i aquestes al mateix temps connecten amb les estacions de l’any (primavera, estiu, tardor i hivern).

Des de fa segles, es parla de què cada fase i cada estació va lligada a un arquetip: la donzella, la mare, l’anciana i la xamana.

 • Fase de menstruació:

  Connexió de la dona amb la natura de la lluna nova o lluna negra i amb els arquetips de l’Anciana, Bruixa, Sabia. Podem observar aquesta fase com a final d’un cicle. La mort i la transformació; una mica de nosaltres mor, el lliurem i tornem a la terra.

 • Fase preovulació:

  Connexió de la dona amb la natura de la lluna creixent. Arquetip de la Donzella i les deesses Venus, Afrodita i Artemisa. Així com elles ens sentim expansives, sentim la puresa, frescor i delicadesa de la primavera en nosaltres.

 • Fase ovulatòria:

  Connexió de la dona amb la natura de la fase de lluna plena, que és per excel·lència l’arquetip de la mare. També és el moment del mes on podem veure les coses amb més claredat. La lluna plena sempre ens mostra o revela alguna cosa. És el moment de collir i que el treball realitzat a les fases anteriors pugui veure la llum.

 • La fase premenstrual:

  Connexió de la dona amb la natura de la Lluna minvant. Fase de l’arquetip de la Xamana, la sacerdotessa i les Deesses Lilith, Kali, Isis. A través d’elles ens submergim a les portes del nostre inconscient relegat. A l’inframon. Així com la lluna comença a minvar anem fent la purga, treballant amb la nostra ombra relegada.

En definitiva, les fases de la lluna coincideixen amb les fases del cicle menstrual. Es a dir, els nostres estats hormonals i anímics estan influenciats per la lluna. El nostre cicle menstrual sol ser de 28 dies, i la lluna tarda 28 dies a fer la volta a la Terra. Per tant, els nostres cicles van lligats a les fases de la lluna. Antigament, les dones menstruàvem quan era lluna nova i ovulàvem quan era lluna plena.

Vincle de la dona amb la Natura

També trobarem en la cultura i costums, el vincle de la dona amb la natura. Aquesta manera de relacionar-nos amb el nostre cos i amb nosaltres mateixes antigament era explicat a les nenes. L’objectiu era comprendre’s millor a elles mateixes; del seu cos i de la seva menstruació. Era entès com un acte sagrat, i no com un acte lleig, molest, brut o que s’hagués d’amagar.

Hi ha llibres que ens poden acompanyar a connectar amb la nostra natura i la nostra ciclicitat, com per exemple: Luna Roja de Miranda Gray o Somos naturaleza de Katia Hueso.

“La dona com la lluna, és cíclica i viu les seves quatre fases d’acord amb la relació que tingui amb ella mateixa i la comprensió de la seva naturalesa”

La Moccata

En l’actualitat, encara estem força desconnectades de la nostra ciclicitat, no ens permetem gaire d’observar-nos com ens sentim emocionalment, energèticament, i tampoc ens respectem massa les necessitats que ens demana el cos.

Les llums artificials, els ritmes d’estrès i les exigències socials ens allunyen de viure influenciades per la llum natural. La il·luminació artificial ens afecta el nostre ritme natural femení, i desequilibra les nostres sensibilitats, el ritme biològic, cicles irregulars, ens desconnecta de la nostra intuïció, i de la nostra natura.

Tanmateix, cada cop s’està posant més en pràctica els cercles de dones, els tallers de respiració uterina, i tot d’activitats que ens tornen a fer connectar amb la nostra natura i la feminitat que som.

Generalment, les dones que passem temps en entorns naturals i interactuem amb aquests, som més propícies a tenir una millor connexió i autoestima amb el nostre cos, i a distanciar-nos de les definicions socials de bellesa.

Experiències connexió natura 

A Ànima de Natura facilitem experiències que ens connecten més a la natura i a la nostra pròpia natura, com per exemple: Ritme de la Terra, meditació de lluna plena, bany de fang, (Re)connecta amb la teva pròpia Naturalesa.

Que la natura formi part de tu des de la seva essència, però que la seva essència no sigui deshonrada quan ella formi part de tu.

Hola, et podem ajudar?