Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió
Català

Inicia Sessió

Registrar-se

Després de crear un compte, podreu fer el seguiment de l’estat de pagament, fer el seguiment de la confirmació i també podreu valorar l'experiència un cop finalitzada.
Usuari*
Contrasenya*
Confirma Contrasenya*
Nom*
Cognoms*
Data de Naixement *
Email*
Telèfon*
País*
* Creant un compte significa que estàs d’acord amb els nostres Termes i Condicions i la Política de Privacitat.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Ja ets membre?

Inicia Sessió

Com ens afecta la lluna plena? Ritual de lluna plena en 6 passos

Tsukimi, la tradició japonesa de la lluna plena de tardor

El sol coneix el teu cos, la lluna coneix la teva ànima”. 

Aquest proverbi antic defineix a la perfecció la relació de la humanitat amb la lluna. Sovint, anem a buscar el sol en la recerca de llum i energia vital, però la lluna ens acompanya durant les hores més fosques, de forma literal o figurada, en siguem conscients o de forma inconscient. Igual que la lluna fa cada mes, les persones també travessem diferents fases, i això es veu molt clarament en les fases del cicle menstrual de les dones. En aquest article t’ensenyarem a aprofitar l’energia espiritual de la lluna plena per ajudar-te a viure una vida amb ànima, i concretament d’aquesta lluna plena de tardor que viurem durant aquesta setmana.

 

Com ens afecta la lluna plena?

L’aparició de la lluna plena en efecte de diferents maneres:

Segurament us haureu preguntat alguna vegada: “Com és que tinc tanta energia i no pararia de fer coses?” Mireu al cel i allí és brillant amb la seva màxima esplendor. En l’àmbit còsmic, és el moment del mes en el qual tenim més energia per fer coses, fruit de la radiació de la lluna, és el que l’escriptora Ariana Palmieri anomena “un sospir còsmic”. Aquesta energia còsmica la podem aprofitar a la terra i a favor nostre segons populars creences. La seva força gravitatòria afecta les marees dels oceans i el reflex de la lluna plena il·lumina per complet el cel nocturn.

Per altra banda en l’àmbit personal, podem dir que com major sigui la nostra connexió amb la lluna plena, major serà la sanació i millor alineats estarem amb el nostre quart chakra, del cor. El chakra del cor conté la compassió i el perdó. Per això, la lluna plena és el moment perfecte per deixar anar la negativitat, i omplir-nos d’amor amb la seva ajuda poderosa i sanadora. Igualment, la lluna plena et prepara per a un nou capítol, la lluna nova, i així successivament…

 

Ritual de lluna plena en sis passos:

Aquest dijous dia 1 d’octubre celebrarem una nova meditació de lluna plena a les Guilleries per aprofitar la seva energia, dedicar-nos un moment per nosaltres mateixos/es, i sanar amb ella la nostra ànima, un ritual recomanable de fer mensualment com a neteja espiritual. A més a més, si es realitza en comunitat, millora els seus beneficis i energia de sanació amb nosaltres mateixes. De totes maneres, si no pots venir a celebrar aquest ritual amb nosaltres en aquesta ocasió, et recomanem realitzar i aprofitar la seva energia a la mateixa hora que ho farem des d’Ànima de Natura seguint els següents passos:

1- Encén una espelma:
L’acció espiritual d’encendre una espelma està vinculada amb una major intuïció. La intuïció pot ser molt útil per ajudar a eliminar la negativitat, ja que aquest talent ve de les profunditats del nostre ésser més pur, innocent i ingenu, d’on neix la nostra veritable saviesa.

2- Respira en Silenci:
Apaga el telèfon i realitza cinc respiracions llargues. Reté l’aire durant 5 segons i centrat solament en el seu efecte netejador.

3- Escriu el que et preocupa:
Per alliberar-te, necessites identificar el que t’està actuant sobre de tu negativament. Pot ser un hàbit que vulguis canviar, una situació complicada, la presencia o relació amb una determinada persona en la teva vida. Expressa-ho per escrit per obtenir una major claredat que la que obtenim simplement pensant amb allò.

4- Visualitza el teu objectiu:
Imagina el canvi que experimenta la teva vida quan fas aquest canvi que tant desitges. Deixa que el cor s’omple de felicitat davant d’aquesta idea.

5- Parla en veu alta a la lluna plena per expressar-li el teu perdó
Tant si estàs perdonant a algú altre com si et perdones a tu mateixa, digues-ho en veu alta per donar-hi més força. Comença amb les paraules, “El/La perdono” i sent com desapareix la negativitat dins teu per ell/a. Ho està enviant a l’univers, i aquest s’encarregarà de desfer-se d’ell/a.

6- Medita entre 20 i 60 minuts
Meditar produeix beneficis per si mateixos, a més a més dels beneficis que la natura ens produeix, i més si, són amb lluna plena, aquests agafen més envergadura fruit de l’energia còsmica que comentarem, i després d’aquest ritual per assolir un millor estat de compassió i perdo davant la vida. El temps és relatiu, és millor poc i anar augmentant progressivament depenen de l’expertesa i pràctica de la persona que medita.

 

Tsukimi, la tradició japonesa de la lluna plena de tardor

Al Japó, hi ha una cerimònia anual dedicada a la lluna anomenada Tsukimi, que literalment significa “Observació de la lluna”. És l’equivalent de la tardor de Hanami, la festa de la primavera per veure els cirerers florits. Les famílies porten centenars d’anys celebrant cada lluna plena com una veneració a la vida, a la natura. Aquesta celebració és una oportunitat per demostrar gratitud i respectar la lluna, donar les gràcies per una collita abundant després de l’estiu i demanar més coses positives pel futur.

Tsukimi és una tradició que es remunta als aristòcrates del període Heian al Japó (del 794 al 1185) que solien admirar el reflex de la lluna en l’aigua i llegir poesia. És a dir, es creu que s’inspira en el festival de la tardor xinesa.

Al llarg dels anys ha evolucionat des de les festes nocturnes del període Edo (de 1603 a 1868) fins al que és avui, una cosa més semblant al que era originalment: un moment profundament contemplatiu, gairebé solemne per reflexionar, agrair i pregar al déu lunar per la bona salut.

La nit de la lluna plena (normalment entre mitjans i finals de setembre, aquest any serà el nostre 1 d’octubre, una ocasió ben especial), la gent es reuneix en família o en petits grups en un lloc on la lluna es veu bé en el cel nocturn, conegut com el “tsukimidai”. Sovint es porta a terme en el porxo o al jardí. L’espai està tradicionalment decorat amb herba pampes, coneguda al Japó com “susuki”. Aquesta bella i elegant planta s’utilitza com una ofrena a la lluna i representa la generositat de les plantes d’arròs. Després de la festa, l’herba de Pampes es manté a l’interior de la casa i es diu que per prevenir futures malalties.

La felicitat està estretament lligada a la gratitud i, com indica la cerimònia de Tsukimi, hem de donar-li les gràcies amb més freqüència. Transformar aquesta lluna plena en una ocasió per fer una pausa, veure la lluna, prendre un bany de natura i pensar en totes les coses que volem agrair és una gran oportunitat.

Però podem donar les gràcies més d’un cop l’any. Gràcies per les coses bones, per petites que siguin, ens ajudarà a veure que, en aquesta vida, hi ha molt per estar agraït.

Us recomanem escriure en un diari del qual estàs agraït, i quan tinguis un dia estressant o negatiu, aturar-te per reflexionar i obrir el diari per aquesta pàgina.

Igualment tal com fan tradicionalment els japonesos ens trobarem aquest dijous al jardí d’una casa de pagès de les Guilleries per meditar sota la lluna plena, realitzar el ritual de lluna plena, amb l’energia i l’espiritualitat de tot el grup que s’hi aplegarà, i ens acompanyarà com feien els ancestres per agrair, perdonar i omplir-nos de compassió i amor.

 

Trobaràs tota la informació i per realitzar la inscripció en aquest enllaç. Us hi esperem!

Hola, et podem ajudar?