Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

ELínia d’experiències de Banys de Natura, un revulsiu per l’ànima, guanya salut i benestar.  

La línia d’experiències de Banys de Natura pretén acostar el conjunt de valors i significats que ens produeixen determinats ecosistemes a les persones, i a través de la seva descoberta i vivència millorar la salut i benestar de les persones. Neix amb el propòsit de desvelar l’espiritualitat a través de la versatilitat que ens produeix la Natura, amb la seva riquesa i diversitat de tots els seus ecosistemes. És a dir, que podem despertar el nostre interior guanyant en salut i benestar al mig del mar com enmig d’un paisatge idilic d’alta muntanya, o posant el cap sota d’una cascada d’aigua dolça per petita que sigui…

D’on neix aquesta línia d’experiències?

No us negaran que els Banys de Natura neixen amb la intenció de fer conèixer els valors i significats que ens aporten altres ecosistemes en contraposició amb el bosc, produït per l’auge de tota la línia de banys de bosc, sota el nom de shinrin-yoku. Igual que fa uns anys tothom era coach, ara tothom es veu capaç de ser guia de bany de bosc o incorporar els banys de bosc com un servei més dins la seva cartera de serveis, des d’un psicòleg a un educador d’educació ambiental.

A Ànima de Natura, i fruit de l’experiència de la seva fundadora, la Maria, com a biòloga i ambientòloga, formada com a guia i en valors i significats de la Natura, i havent finalitzat la seva carrera de biologia dalt d’un vaixell científic a alta mar,  i exploradora per compte de pròpia de forces indrets de la geografia catalana, ha experimentat què es sent nedant el mig del mar, en les gorgues d’aigua dolça o fent un cim o ruta a l’alta muntanya.

És veritat, que la majoria d’estudis científics fets fins ara, parlen dels avenços científics i de la millora de la salut i benestar en un bosc de forma objetiva, cada cop més es comença a parlar d’espais verds en contraposició els espais blaus, fruit dels inicis de nous estudis científics en altres ecosistemes d’aigua.

Fruit de l’experiència pròpia, podem descobrir valors i significats espirituals anant al Mar, a la Muntanya, en un riu o gorg d’Aigua Dolça, en un conreu, en un parc (infantil) d’una ciutat o poble, i evidentment en un bosc. En conclusió, de cada un d’aquests ecosistemes, en sorgeix un bany de Natura diferent, en conjunt creen la línia de banys de Natura que us mostrem i expliquem a continuació:

Bany de Mar

El bany de Mar en concret, com hem comentat, neix de l’experiència que la Maria va tenir a alta mar, fent submarinisme o snorkel, o estudiant cetacis d’alt d’un vaixell científic on pots desconnectar de la vida pròpia i connectar amb el batec del mar. 

S’inicia a la platja com a espai de trobada, però majoritàriament succeeix dins del mar. Fruit dels públics als que hem dirigit s’han distingit dues modalitats: 

La modalitat junior per a persones que saben nadar i es mouen amb facilitat per la sorra i el mar, proporcionant exercicis en suspensió a l’aigua i sense tocar a l’aigua, amb més vitalitat i fugacitat, majoritàriament per a persones de 18 a 49 anys. 

L’altre modalitat senior per a persones de 50 a 80 anys que comencen a tenir dificultats per a moure’s a la platja o/i a l’aigua amb facilitat, i on tota l’estona hi ha la possibilitat de tocar de peus a terra literalment dins l’aigua, per adquirir seguretat amb un mateix/a si així es necessita. Es realitzen exercicis calmats, i on les visualitzacions ja siguin en suspensió (si es prefereix ) o tocant de peus a terra et permeten connectar amb l’aigua i l’origen de la vida. 

Bany de Muntanya

En bany de muntanya neix inspirant-se en els ascensos i rutes per alta muntanya que la Maria ha realitzat per compte pròpia sola o en grup, però que sempre tenia per objectiu arribar algun lloc amb un temps en concret, perdent les meravelles del camí. La reflexió en acabar coincidia en haver fet el cim, o haver fet la ruta (normalment circular) amb els tempos prèviament planificats, però amb la recança i ganes de tornar-hi tant sols per contemplar els paisatges o gaudir més dels racons per on s’havia passat, sense trobar a la vegada ocasió o temps per fer-ho.

Així el bany de muntanya pretén aturar-nos, contemplar, gaudir, i extreure els valors i significats de la muntanya, en definitiva donar aquest espai que no trobem en rutes d’alta muntanya o quan anem a fer un cim, sense deixar de gaudir de la muntanya com a medi. 

Fruit de les dificultats de l’ecosistema hem fet dues modalitats per adaptar-nos a les condicions físiques dels participants. Malgrat que en ambdues es necessita una mínima condició física, si que el ritme o l’exigència és diferent:

Per un costat, hi ha la modalitat junior, on sí que es pretén realitzar un cim però extraient tots els valors, reflexions i significats que aquest cim significa metafòricament per cada una dels exploradors que hi participen. Aquesta modalitat està pensada per a persones de 18 a 49 anys.

Per altra, hi ha la modalitat senior on malgrat que hi ha un objectiu, aquest no és important, sinó anecdòtic (si s’hi arriba), i l’important és gaudir del camí. Es realitza amb molta calma preferiblement per a persones de 50 a 80 anys que ja els hi costa caminar per aquests espais no estables.

Bany de Conreu

Aquesta experiència està inspirada de persones properes d’àmbit familiar, que ens han transmès en bona part la passió per la Natura. Concretament el pare de la Maria qui els caps de setmana cuida un petit hort d’hortalisses i dues parcel.les d’arbres fruiters. Per ell aquests moments del cap de setmana són terapèutics, li permeten desconnectar del dia a dia estressant, i connectar amb la mare Terra. Gaudeix tenint-lo cuidat, portant al dia les tasques del camp, i transmeten a les següents generacions els coneixements i metàfores que li ha ensenyat la Natura, de qui aprenem. És en aquesta línia on aprendre l’art de cuidar de la Natura, i a la vegada aquesta ens ho retorna a través dels fruits de la Terra. Cuidant un hort i duent a terme les tasques que comporten neix aquesta experiència. Durant l’experiència aprenem a connectar amb la natura en un conreu d’ús familiar. 

Bany de Fang

Aquesta experiència neix de quan la Maria era petita, dit amb les seves paraules;“M’agrada jugar amb la Terra a l’hora del pati, i experimentar amb les textures de la mescla d’aigua amb sorra. En aquests moments em sentia connectada i protegida per la mare Terra”. Aquesta mateixa sensació també la sentim quan plantem una planta, i acariciem la terra, no creieu?

D’aquestes experiències a petita escala en resulta el Bany de Fang. És un conjunt d’exercicis amb banyador o nuus (com es prefereixi) per connectar amb la Terra amb tot el cos. En crear l’experiència vam contactar amb Sanamolls, un espai de Castelló d’Empúries, preparat logísticament per realitzar aquest tipus d’experiència on realitzem l’activitat. En visitar l’espai vam descobrir que hi tenen diferents espais;

  • En primer lloc, per realitzar l’experiència de banys de fangs separats cada espai per arbres fruiters o plantes aromàtiques.
  • Per altra banda un espai de relax a l’ombra per en acabar relaxar-nos en hamaques o simplement gaudir de l’experiència gaudida un cop s’acaba.
  • Paral.lelament, es guien exercicis per connectar amb la Terra, amb un mateix/a i amb el grup.

En conclusió, en conjunt permet que podem viatjar i gaudir profundament i amb intensitat l’experiència. 

Bany d’aigua dolça

A tots ens agrada gaudir d’un bany o remullada en un gorg d’aigua dolça (i freda) a l’estiu. Per oposat no tots sabem com gaudir-ne plenament, i acostar-nos-hi, respectant el medi, els animals que hi viuen, i sobretot el silenci que s’hi respira. El Bany d’aigua dolça és una experiència d’immersió en les aigües dolces, molt suau i tranquil.la que es desenvolupa de forma orgànica i fluïda. Aprenem a moure’ns internament i externament

Bany de Bosc

El nom prové del Japó anomenant-se shinrin-yoku que literalment significa “Banyar-se al bosc”, és una poderosa teràpia per relaxar la ment i els nivells d’estrès. Es caracteritza popularment pel caminar lent i el silenci, i és en bona part també l’origen d’aquesta línia de banys de Natura.

La majoria d’estudis realitzats científicament s’han fet a través d’aquesta pràctica. Per tant, és on hi han més documentació entorn els beneficis concrets que produeix per la nostra salut i benestar. Ara, de totes maneres ja es parla tant d’espais verds, en contraposició amb els primers estudis que hi comencen haver d’espais blaus. Aquest canvi reflecteix la gran diversitat i sanació que en conjunt ens produeix la natura. 

Bany urbà

Tots en algun moment o altre, i vivint a la ciutat, hem tingut la necessitat de parar, sentir natura. En aquests moments hem acudit a a platja, a un espai verd o a un parc infantil al mig de la ciutat o poble. Hi han increïbles racons dins dels pobles o ciutats, on també es poden sentir: els ocells, el verd dels arbres i les seves olors. Parar, aturar-se i sentir la mare Natura. Si, aquesta experiència es realitza als espais verds d’enmig d’un poble o ciutat, ho has llegit. L’experiència es realitza a prop de casa on podem seure en un espai del mobiliari urbà i captar l’energia de la Natura a través d’exercicis. Aquests exercicis són profunds i intensos que a través d’un guia ens ajudaran a connectar amb la nostra ànima i la natura.

Bany de Natura

Es una experiència que engloba forces ecosistemes junts, concretament, l’aigua dolça, la riera i el bosc. Es a dir, és una barreja de molts exercicis que es realitzen en la resta d’experiència. En definitova, és un tast per posteriorment aprofundir en cada un d’ells, o pel contrari si tens pocs dies o temps ser-ne un resum experiencial. 

Conclusions

En tots els casos és fonamental la figura del guia. El guia  a través de les seves propostes i paraules penetrarà dins nostre com una suau melodia. A més a més, farà que aquesta petita estona hagi estat fructífera i renovadora de tot el nostre ésser. 

Us convidem a fer un tast d’algun d’aquests banys de Natura. Podeu tastar-los tots a poc a poc fent una experiència completa de la riquesa espiritual de la Natura per la nostra salut i benestar.

Reserva la teva plaça en el teu bany de Natura preferit en aquest enllaç

 

 

Hola, et podem ajudar?