Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

L’amor ha de poder més que la Covid19!

Aprenem a ser resilients amb amor davant les noves restriccions per la covid19!

L’amor ha de poder més que la Covid19!

Fa dos anys, quan vam celebrar el Nadal 2019-2020, qui ens hauria dit que molt poc després el món es tancaria i que no podríem sortir de a casa durant mesos? Qui ens hauria dit que ens veuríem obligats a parar el ritme i quedar-nos confinats sense saber quan s’acabaria? Qui ens hauria dit que la situació s’allargaria tant que no podríem celebrar les festes de Nadal com ho havíem fet sempre? 

Som a les portes d’un nou Nadal, i la majoria crèiem que podríem tornar a viure’l plegats, com abans de la pandèmia. Però de cop i volta, els indicadors sobre els increments de contagis i casos de la Covid19 han provocat l’establiment de noves mesures de restricció per a tota la població. Aquestes ens estan obligant a canviar bona part dels plans que teniem, i sobretot disminuir les nostres expectatives. Han afectat el nostre estat anímic. 

 

Dificultats emocionals en temps de pandèmia

Aquest temps de pandèmia no està sent gens fàcils. La situació ens ha fet i ens fa replantejar, qüestionar i revisar moltes coses a nivell interior i sobretot a nivell social. L’any passat, sobretot en els mesos que vam viure el confinament més estricte, vam viure el boom de les videotrucades. Durant gairebé tres mesos, no vam poder sortir al carrer i no vam poder veure en persona la gent que estimem. Aquesta situació va generar un augment exponencial de les hores que vam passar davant de les pantalles. I això ens va fer recordar la necessitat bàsica i intrínseca que tenim els éssers humans de connectar-nos i comunicar-nos. També vam poder entendre que, malgrat la facilitat que tenim actualment per veure’ns i sentir-nos a través d’aparells electrònics, les pantalles no poden, ni podran, substituir les interaccions presencials.

A més a més, com a societat ens hem vist abocats a fer passos endavant i enrere, a fer i desfer plans i projectes, i això ha tingut dues conseqüències destacades. Per un costat, que no puguem fer grans plans a llarg termini. Per altra banda, l’afebliment emocional que provoca veure estroncades o aterades les il.lusions i els plans personals i professionals. 

L’any passat a moltes cases ja vam anul.lar o posposar les trobades familiars per Nadal, pensant que era una situació excepcional. Aquest any teníem l’expectativa que podríem tornar a viure un Nadal molt més semblant als d’abans de la pandèmia. Però de forma sobtada ens hem trobat en un escenari igual o fins i tot pitjor tant a nivell social com emocional.

Per tot plegat, individualment i col.lectivament com a societat ens sentim emocionalment tocats. Ja fa molts mesos seguits que hem d’aguantar situacions amb què no ens sentim còmodes, que veiem escapçades les nostres llibertats i drets fonamentals, que els nostres plans s’alteren per normatives restrictives i coercitives. 

Allò que ens afecta especialment és la consciència de les conseqüències del virus, i la incertesa, amb un horitzó sense cap final visible.

 

 Què podem fer per gestionar millor el nostre estat anímic en aquests moments?

Podem comparar l’impacte que ha tingut la Covid19 en les nostres vides i els sentiments que tenim davant la situació a un procés de dol, amb les fases que comporta: negació, confusió, ràbia, depressió, acceptació… Hi ha persones que passen aquestes fases sense adonar-se’n, d’altres triguen més temps. Cadascú necessita un ritme que també depèn de les seves càrregues emocionals. 

  • Acceptar la situació

Per començar a superar l’angoixa i el dolor emocional que sentim, hem d’acceptar la situació que ens ha tocat viure. Tal com recorda la cita de Carl Gustav Jung:

“Todo lo que resistes, persiste” 

  • Tenir cura de la nostra salut. Estar en contacte amb la natura

En segon lloc, informar-nos en tots els sentits sobre què podem fer individualment i col.lectivament per tenir cura de la nostra salut en tots els aspectes, fora dels sistemes convencionals. A Ànima de Natura proposem cuidar-nos a través del contacte i la connexió amb la natura.  

En aquest sentit,  la pandèmia també ha estat un punt d’inflexió pel que fa a la nostra relació amb la natura. Ens ha fet parar atenció i posar consciència en els nostres actes, apropar-nos-hi amb més respecte. Qüestionar-nos els estils de vida no gaire saludables que tenim i la nostra desconnexió de la natura, aprenent a la vegada noves formes de relacionar-nos i créixer amb ella. 

La vocació d’Ànima de Natura és acompanyar les persones a aprendre de la natura, a tornar a connectar amb ella, ja que ella ens ajuda a connectar amb el centre que tenim dins nostre. Si connectem amb el nostre cor – part emocional – i ànima – part espiritual -. podrem connectar amb nosaltres mateixos i amb els altres i amb nosaltres des d’un lloc més honest, centrat i sincer. En definitiva, des de la nostra essència.

  • Informar-nos de manera adequada i actuar de manera coherent amb els nostres valors i creences, actuant d’acord amb els nostres valors. 

Per altra banda, ens pot ajudar buscar respostes als nostres dubtes, estar atents a l’evolució de la situació mitjançant  fonts que considerem fiables, escoltar els diferents punts de vista, reflexionar-hi  i actuar de manera conseqüent amb els nostres valors i creences. 

Per exemple, què en pensem de les recomanacions generals i de les mesures obligatòries decretades pels governs per contenir la transmissió del virus i preservar la salut de la població? Creiem que s’estan retallant llibertats i drets fonamentals? Ens protegeixen o ens manipulen?  

  • No renunciar al contacte físic

La necessitat de contacte físic forma part del nostre ADN. Les connexions humanes són imprescindibles, el contacte físic: poder abraçar-nos, tocar-nos, acariciar-nos… Diuen que un nadó necessita aquest contacte per sobreviure, que sense ell moriria.. Moltes vegades donem per descomptats certs esdeveniments i situacions i no valorem suficient, en el nostre dia a dia, la importància d’una abraçada, d’una mostra d’afecte, o d’una carícia. 

Durant els mesos que vam està confinats, molta gent, sobretot la gent gran, va patir aquesta carència afectiva incrementada per la ja malauradament habitual solitud en edats avançades. El fet de no poder ser a prop de la gent que estimem ens afecta emocionalment i provoca un buit dins nostre. 

 

Lliçons de la pandèmia

En els temps més durs de la pandèmia la vida també ens està donant una lliçó ben important, de la qual Deepak Chopra en fa una reflexió molt interessant al llibre de “Les set lleis espirituals de l’èxit”, concretament quan parla de la Llei del Distanciament i diu:

“En el distanciament hi ha la saviesa de la incertesa[…], en la saviesa de la incertesa hi ha l’alliberament del passat, d’allò que ens és conegut – que és la presó dels antics condicionaments. 

I, com estem disposats a entrar en el desconegut, que és el camp de totes les possibilitats, ens lliurem a la ment creativa que dirigeix la dansa de l’Univers.”

La incertesa, el canvi, l’alliberament del que havia de ser per costum també ens obre moltes portes, moltes possibilitats que no havíem pensat mai. 

 

Conclusions

A Ànima de Natura ens agrada poder veure la llum de totes les situacions, fins i tot de les més adverses, perquè sentim que de tot allò que ens dona la vida, per més difícil que sigui, en podem treure un aprenentatge important per als nostres processos i creixement personal. 

Fruit de tots aquests canvis, passats, present i futurs, insòlits, aquest Nadal no serà un Nadal típic. Com tampoc no ho va ser el de l’any passat. 

Aquest Nadal podem celebrar la festivitat des d’un altre lloc, des d’un altre punt. 

Des del retrobament amb la saviesa i els aprenentatges adquirits, una saviesa i unes lliçons apreses que abans no teníem. 

Des d’una apreciació diferent, des de la germanor, des de l’emoció de poder compartir un moment especial amb les persones que estimem i que volem a prop. Encara que això signifiqui sols amb la nostra família més intima, i sense gran aglomeracions una altra vegada. 

Podem celebrar el Nadal des l’acceptació, però no la resignació, des de l’emoció però no la nostàlgia d’un temps que ja no tornarà. 

No hem renunciar en cap cas al significat autèntic del Nadal, renéixer  a nivell interior cap a la llum i vida que anhelem. D’aquesta manera conservem amb amor i determinació al força interior per ser el mirall per qui vulgui deixar-se il.luminar de la nostra nova llum.

 

Retrobem-nos amb el Nadal  

Aquest Nadal, el del 2021, és un retorn al compartir, a la unió, a la reunió i a la comunió. També és un Nadal que ens recorda que a vegades hem de renunciar allò que volem per poder-ho tornar a tenir des d’un altre punt de vista més savi i complet. Es a dir viure-ho des d’una llibertat i una elecció interior més autèntica. No des d’una posició imposada per antics condicionaments, o per la societat de consum, o la religió. És un Nadal per retrobar-nos amb la nova llum que som, i volem seguir sent. I almenys dins de cada un de nosaltres; l’amor ha de poder més que la covid19!

A Ànima de Natura volem recordar la importància de valorar; els moments, els instants de les nostres vides i de totes les persones que en formen part. També la importància de deixar anar les coses quan no poden ser, de deixar que la vida flueixi, sense bloquejar-la, ni controlar-la. Simplement fent que la vida sigui la que ha de ser, en aquest fluir, en aquest distanciament que a la vegada ens fa unir més que mai per celebrar el Nadal de nou plegats, encara que sigui en la distància!

A Ànima de Natura, us desitgem un molt Bon Nadal!

Hola, et podem ajudar?