Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

L’alimentació; cuidar-nos i cuidar la Terra

Cuidar la Terra i els que ens envolten, és cuidar-nos a nosaltres mateixos.

Prendre consciència de com tractem la Terra en el nostre dia a dia és una bona acció, ja que molts dels nostres actes tenen una repercussió. Hem de conciliar la nostra relació amb ella, ja que ens proporciona molts elements que ens permeten la vida. Tornar a connectar amb ella per generar una sinergia de la qual el benefici sigui mutu; tornar a les arrels, tornar a l’essència. I a la vegada posar consciència a l’alimentació per cuidar-nos i cuidar la Terra. 

Hi ha moltes “modes saludables” que s’estan convertint en estils de vida que poden apropar-nos a la Terra, per tenir-la present en el nostre dia a dia. Aquestes modes estan generant canvis i millores en la manera de viure de les persones; alimentació saludable, connexió amb la natura, equilibri emocional i energètic, cura del cos físic i la ment.

Estils de vida relacionats amb l’alimentació 

Entres aquests estils de vida saludable hi trobem:

  • Slow life: és una filosofia de vida que contempla baixar el ritme de vida accelerat que portem. Aquest moviment convida a canviar la nostra manera de viure en diferents àmbits, afavorint-nos i afavorint el benestar de la Terra. Dins el Slow life hi ha altres moviments: slow food, slow cities, slow fashion, slow traveling, slow sex, slow education, slow workouts, entre d’altres. Cada un posa l’accent en un aspecte concret de la vida que té els seus propis seguidors. 
  • Veganisme: moviment que promou una filosofia de vida en la qual no es consumeix cap aliment ni producte procedent dels animals, i defensen els drets dels animals com a éssers vius aferrissadament. Promouen el respecte a tots els éssers vius.
  • Yoguis: tenen un estil de vida que promou l’equilibri del cos, de la ment i de l’esperit. A través d’una alimentació saludable, exercici moderat (yoga, entre alguna altra pràctica), respectar el descans necessari, meditar i tenir control de l’estrès i les emocions.
  • Raw food: és l’alimentació viva, és a dir, els aliments que es consumeixen són crus (vegetals, fruites, arrels, llavors, llegums, fruits secs, algues, flors, germinats, entre altres), ecològics i de proximitat. Tampoc són processats i no cuinats, en la seva majoria. La idea d’aquest moviment és la de crear una vida conscient, responsable i respectuosa, i en harmonia amb la natura.
  • Ayurveda: es basa en una alimentació saludable, un equilibri de cos, ment i emocions. Promou l’equilibri de les energies del cos per tal d’evitar el desgast físic i les malalties. D’una manera respectuosa cap als éssers, la Terra i un mateix.

Si aquests estils de vida han sorgit a la nostra societat, hem d’aprofitar-ho, aprendre i fer canvis en nosaltres, que al mateix temps beneficiïn i millorin la Terra, així com la nostra qualitat de vida. A partir d’aquests corrents alimentaris, cadascun amb les seves particularitats, podem crear el nostre propi estil, però amb uns valors comuns, i saludables per nosaltres i el nostre entorn. I d’aquesta manera, recordar la importància de l’alimentació per cuidar-nos i cuidar la Terra. 

Reflexions sobre el consum alimentari actual

Cal destacar que l’alimentació té un paper important en el deteriorament de la Terra. Tenim sobreproducció d’aliments, molts dels productes processats contaminen en el seu procés de fabricació i no són bons per a la salut. Cal fer un consum conscient i responsable individualment per tal que tingui un impacte col.lectiu.

El fet de ser-ne conscients és el primer pas per seguir caminant en la direcció del canvi que ens afavoreix a tots. És bo que creem hàbits saludables i amb uns valors que respectin i cuidin la Terra i als éssers que l’habiten. Comprar productes frescos, de temporada (per respectar els cicles de la Terra), de proximitat i sostenibles, ja seria un inici, entre altres, per generar un impacte positiu general.

El futur de la humanitat i la salud de la Terra van de la mà. Així que cada granet de sorra que aportem per un benestar individual i general, compte. Com deia el capità Enciam en una sèrie de Tv3, en els inicis de l’Educació ambiental a Catalunya; “Els petits canvis son poderosos”. 

Albert Einstein ens va deixar frases molt encertades sobre la humanitat, i una d’elles la volem compartir:

“El món com l’hem creat és un procés del nostre pensament. No pot ser canviat sense canviar el nostre.”

Conclusió

Així que tenim a les nostres mans el fet de preservar la Terra. Nosaltres la necessitem sana i equilibrada, la necessitem a ella, ella no ens necessita a nosaltres. Tan sols cal empatitzar, ser compassius i entendre que és la salut de la Natura és un aspecte imprescindible per la nostra supervivència com a espècie i societat, i que és necessari reorganitzar-nos per un benestar individual i global.

Cada cop hi ha més tallers, cursos i activitats que ens faciliten eines i recursos per a connectar amb nosaltres i la Terra. El canvi no ens allunya, sinó que ens fa evolucionar. I per això, la millor manera és submergir-nos en el canvi constant cap a millorar la qualitat de vida i al mateix temps millorar l’estat de la Terra i la humanitat.

Tot comença en un mateix i s’expandeix cap a fora. És moment d’aturar-nos, respirar i reflexionar cap a on anem, cap a on volem anar i que fem per millorar la nostra vida i que fem per cuidar la Terra.

“Sigues el canvi que vols veure en aquest món” Mahatma Gandhi

Ara et toca a tu, el teu granet de sorra compte. T’identifiques en en alguna alimentació o tendència concreta? Quines decisions t’agradaria prendre després de llegir aquest article? Quin és el teu granet de sorra en el teu dia a dia? 

Ajuda’ns a compartir aquest article amb les teves reflexions a les teves xarxes socials (clicar peu de pàgina) que trobaràs a sota de l’article.

Les formacions d’Ànima de Natura relacionades amb el contingut d’aquest article son:  Formació plantes medicinals i ungüents naturals i Formacions reconstrucció de murs de pedra seca

Hola, et podem ajudar?